Възрожденец на инат – Възраждане Великобритания


Днес продължава срещата ни с възрожденците от Възраждане Великобритания, една от най-активните ни структури  отвъд  пределите на Родината. Представяме ви отговорите на въпросите: Защо съм възрожденец? и Защо ще остана възрожденец въпреки всичко?  на Вили Виджева, Ивайло Иванов и Теодо ...

Възрожденец на инат – Възраждане Великобритания

Днес продължава срещата ни с възрожденците от Възраждане Великобритания, една от най-активните ни структури  отвъд  пределите на Родината. Представяме ви отговорите на въпросите: Защо съм възрожденец? и Защо ще остана възрожденец въпреки всичко?  на Вили Виджева, Ивайло Иванов и Теодор Николов

           Теодор Николов,  Възраждане Великобритания

Защо съм възрожденец?

            Възрожденец не ставаш, такъв се раждаш. Сърцето, душата, българският дух, левът на челото, пламъкът в очите, непоколебимостта, непокорството, жертвоготовността, любовта и страстта към Родината и сълзите, предизвикани от гордостта по културното, историческото, духовното наследство с планетарен обхват на влияние, и днешното време разделно, в което си проличават споменатите изгарящи чувства... – това ме прави Възрожденец.

            Въпреки крехката ми възраст ще спомена, че години наред си мислех, дори бях убеден, че Възрожденци и истински родолюбци вече няма. Съжалявах, че моите идоли и примери за подражание, които за разлика от западните, са реални исторически личности, както и хората като тях ги има само в света на нашата литература и книжнина. Предполагах, че 21-ви век не е време за народни будители, не е време за апостоли, хайдути и войводи, не е време за знайни и незнайни герои, че не е време за писане на славна история, че е минало времето на Възрожденците... грешах!

Както повелява нашата поговорка: Който търси, намира и аз се запознах с организирани родолюбци, съвременни пламенни и непоколебими войводи, хайдути, будители и герои, които пишат и ще пишат продължението на славната българска история, ако се наложи и с кръв..., запознах се с хора като мен, хора Възрожденци, българи, събрани в организация, която се казва не как да е, а именно - Възраждане.

Защо ще остана Възрожденец?

Възрожденец се родих, Възрожденец ще умра. Време ни е за Възраждане!

Защо съм Възрожденец? Възраждане не е просто партия, Възраждане е кауза за един по-добър живот на хората в България. За съжаление през 30-те години преход на Бългярия нищо хубаво не и се случи. Голяма част от хората, трудили се за изграждането на нашата Родина, сега са докарани до просешка тояга. Българските села, в които преди повече от 30 години са били изпълнени с живот, днес са  превърнати в необитаеми призначни места.

 

Вили Виджева, Възраждане Великобритания

Защо съм Възрожденец?

            Възраждане не е просто партия, Възраждане е мисия за един изграждане на по-добър живот на хората в България. Кауза, която заслужава да отдадем силите и времето си.  Засега животът ни не се изисква.

Защо ще остана Възрожденец въпреки всичко?

            Да си Възрожденец е въпрос на ЧЕСТ, да си Възрожденец е въпрос на ОТГОВОРНОСТ да се грижиш за всички хора, които са ти се доверили, та дори и за тези, които все още не са го направили. Всички ние носим отговорността за случващото се в Родината ни, повече от 30 години преход с безброй унищожени заводи, безброй затворени училища и безброй мъртви села. Това трябва да се промени! Кой, ако не ние, кога, ако не сега?

Ивайло Иванов,  Възраждане Великобритания


Защо съм Възрожденец?

            Когато виждам какво се случва в България, не мога да остана равнодушен. Виждам,че много хора си затварят очите, извръщат глава и не им пука, но аз не мога. Случват се, меко казано, абсурдни неща, списъкът е дълъг, затова аз ще го започна, а който има очи да види, да си го допълва. Купуваме самолети за милиарди, а в България няма дори медицински хеликоптер! Подаряваме си концесиите за жълти стотинки, а внасяме отпадъците на цяла Европа! Деца събират пластмасови капачки, за да се закупят кувьози! Демографска катастрофа, за която медиите мълчат, а всъщност това трябва да бъде най-важната тема и да се търси решение за справянето с този проблем. Военните бази на САЩ: Защо са тук, каква работа имат на наша територия, необходими ли са ни и съгласен ли е българският народ с това присъствие? Самозапалванията в знак на протест! Водната криза! Търговията с българско гражданство! Личните данни на 5 млн. българи хакнати от НАП! На първо място в света по смъртност! Най-корумпираната държава в Европа! Свобода на словото - 111-то място! Апартамент-гейт! Суджук-гейт! Аферата КТБ! Избитите животни и унищожения поминък на хората! Масовото изсичане на горите! Три милиона прогонени българи! Тоталното обезлюдяване на селата! Унищожено здравеопазване! Унищожено образование! Унищожена армия! Унищожено селско стопанство! Наистина ли Ви е безразлично?! Наистина ли мислите, че няма какво да се направи?!

            Аз не мисля така! Трябва да се изправим, да запретнем ръкави, да се обединим и да изхвърлим боклука! Всеки един национален предател в затвора до живот! За да я има България и в утрешния ден, за да има бъдеще за нашите деца и да вървим с високо вдигната глава! Идеалът за възродена България е моят идеал и заради това съм възрожденец, за да мога да променя ситуацията днес, да работя за това съвсем скоро България да е предпочитано място за живот и отглеждане на деца за всички българи.

Защо ще остана Възрожденец въпреки всичко!

            Не се гаси туй що не гасне! Възрожденец не е просто дума, а състояние на духа! Когато всичко потъва и няма надежда, ние продължаваме да се борим! За нашата Родина, за честта на нашите деди, за бъдеще на нашите деца! Защото във вените ни тече кръвта на велики и достойни българи! Българи, дали живота си за България, за да я има, да е велика и  независима! Аз вярвам, че заедно можем да го постигнем отново! Вярвам, че има българи, милеещи за Родината, българи, готови да се борят с цената на всичко, за да видим България отново свободна, независима и велика! България такава, каквато трябва да бъде - едно райско кътче, място където можеш да живееш и да отглеждаш децата си нормално! Само трябва да повярваме, че можем да се борим за промяна! Трябва да повярваме в себе си, да се изправим и те ще паднат! Заедно можем и ще победим! Да живее България !!!

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ