Възраждане на стадион „Варна“ – Демонстративна футболна среща


На 14-ти ноември 2020 г. от 10:00 ч. ще се проведе демонстративна футболна среща. Инициативата носи името „Възраждане на стадион Варна“. Футболни почитатели и любители на популярната игра ще се съберат, за да проведат футболна среща на терен в близост до стадиона. Теренът не е избран случайно и ос ...

Възраждане на стадион „Варна“ – Демонстративна футболна среща

На 14-ти ноември 2020 г. от 10:00 ч. ще се проведе демонстративна футболна среща. Инициативата носи името „Възраждане на стадион Варна“.

Футболни почитатели и любители на популярната игра ще се съберат, за да проведат футболна среща на терен в близост до стадиона.

Теренът не е избран случайно и освен да се включат в мач от любимата си игра, варненци ще изразят и нуждата от възраждането и възстановяването на емблематичния за града стадион „Варна“.

„Гражданите на третия по големина град в България - Варна имат нужда от този стадион и многобройните запитвания, които получих са причината да подкрепим организацията на това събитие.“ – каза Георги Георгиев – общински съветник в морския град.

Още през 2015 г. информация, публикувана в регионална медия, оповести официално, че дружеството “Спортен комплекс Варна” е сключило предварителен договор с “Кауфланд” за покупко-продажба на 14 от близо 17-те дка, които представляват апортната вноска на Община Варна. С парите от сделката трябваше да бъде финансирано строителството на новия стадион “Варна”.

Доста по-рано преди да се оповести тази информация в медиите и сделката да се гласува в Общинския съвет, новината за продажбата на тези декари  и за това, че средствата ще са предназначени за финансирането на стадиона, беше оповестена от  фейсбук групата, създадена от варненци, които искат нов стадион за Варна.

Това какъв ще е изхода от определено гласуване в Общинския съвет, преди то да бъде проведено, е сигурна индикация за нечестна сделка или решение, което е взето предварително и после „подкрепено“ чрез уж „независимо“ гласуване. Така се случва, когато по-голяма част от общинските съветници са от ГЕРБ и ползващи се с подкрепата на ДПС.

Отново в медиите, през  февруари 2017 г., излизат подробности за мащабния проект. Информацията гласи:

“Комплексът ще бъде съвкупност от съоръжения, сгради и инфраструктура, проектирани по най-модерни технологии, съчетаващи в себе си уникален дизайн и впечатляващи архитектурни решения. Всичко изглежда чудесно, но само изглежда и към настоящия момент стадионът е един от поредните проекти във Варна, които изглеждат прекрасно, но не се случват.“

„Характерно за управлението на ГЕРБ е говореното в бъдеще време. Вече там, където чуем частицата „ще“ е ясно, че е малко вероятно да се реализира. За съжаление настоящото управление на града залага предимно на обещания, а не на реални действия в полза на града.“ - категорични са организаторите.

Ясно е, че стадион „Варна“ очевидно е „апетитен“ терен. Забавянето на строежа му потвърждава различните интереси, които се „кръстосват“ на този терен.

И единствения начин да бъде завършен ремонта на стадиона, който продължава повече от пет години, е варненци да заявим ясно, че го искаме, че е наш и че настояваме да го получим час по-скоро.

Точно това ще се случи в събота от 10:00 ч., когато стартира „Възраждане на стадион Варна – Демонстративна футболна среща“

Всички желаещи да участват могат да заповядат на мястото между магазин Кауфланд и строежа на стадион “Варна“.

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ