Национална група „Децата на България” и Възраждане – съмишленици в борбата за българското семейство


Исканията на Национална група „Децата на България“ станаха неизменна част от програмата на Възраждане. Най - голямото родителско движение и родолюбивата политическа организация се обединиха  в името на българското дете и семейство. Двете организации имат една и съща кауза и се борят за постиг ...

Национална група „Децата на България” и Възраждане – съмишленици в борбата за българското семейство

Исканията на Национална група „Децата на България“ станаха неизменна част от програмата на Възраждане.

Най - голямото родителско движение и родолюбивата политическа организация се обединиха  в името на българското дете и семейство.

Двете организации имат една и съща кауза и се борят за постигането u от началото на 2019 г. Родителите от Национална група „Децата на България“ се обединиха около 16 искания на мащабно събитие, проведено през май 2019 г. В него се включиха родители - активисти от 30 града на България. Тези искания са прокламираха и на IV национален протест през юни 2019 г. и станаха „Харта на родителското движение“.

Въпреки многобройните протести и разнопосочни обещания към родителите, исканията им не се приеха от управляващите и „Законът за социалните услуги“ беше окончателно „бетониран“ в правната уредба на страната ни. Това се случи с решението от 14 юли 2020 г. на Конституционния съд на Република България по дело 3/2020.

16-те искания на  Национална група „Децата на България“  са политически, тъй като касаят политиките на държавата в сферата на семейните отношения, правата на децата и родителите. За да се приемат е необходимо политическа организация да поеме отговорността за тях.

Единствената политическа организация, която споделя исканията и ги приема като свои е Възраждане. Защитата на правата на родителите, просемейните и продетски политики са залегнали в програмата на политическата организация  още от учредителния u конгрес през 2014 г.

След проведена среща между двете организации се договори партньорство, според което те заедно ще се борят за исканията, около които се обединяват в името на българското дете и семейство. Председателят на Възраждане подписа исканията на родителите и чрез този акт декларира, че те се включват като неизменна част в програмата на политическата организация, касаеща социалните, демографските, просемейни и продетски политики.

Възраждане е единствената политическа организация, която е създадена от български граждани – доброволци. Те със собствени сили се борят за превръщането на Родината ни в предпочитано място за живот от всички българи.

От началото на 2019 г. членовете и симпатизантите на Възраждане, голяма част от които също са родители, водят неравната битка с управляващите за отмяната на „Закона за социалните услуги“ и прилежащите му закони. От първия ден Възраждане участва активно във всички протести и обсъждания. Представя аргументирани становища, организира обществени обсъждания,  има официална позиция и създаде  платформа за взаимопомощ. Тя обединява родители с обща цел - да се защитят от инвазията на социалните служби. Можете да откриете платформата с наименование „Цитадела“ и да се регистрирате от тук (https://citadela.bg/).

Възраждане категорично и непоколебимо застава в подкрепа на българското семейство, възпитанието и отглеждането на българските деца от техните родители, зад просемейните традиционни български ценности,

Възраждане не само се бори заедно с родителите, но и знае как да се разреши този политически  въпрос и  ще поеме политическата отговорност за това.

Политическата организация многократно е заявявала и показвала с делата си безусловна подкрепа за запазването на българското семейство от социалната инвазия, което прави Възраждане единствената политическа алтернатива.

Днес Национална група „Децата на България“ и Възраждане са повече от съюзници. Те са съмишленици в постигането на общите им цели.

Национална група „Децата на България“ подкрепя Възраждане и Възраждане подкрепя Национална група „Децата на България.

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ