Възрожденец на инат


Възраждане е политическа организация, създадена от  български граждани, обединени от българската национална Кауза Възраждане. Членовете й са съвременни Възрожденци, които не само мечтаят, но и работят за възродена България. Обединени са от мечтата да направим страната ни предпочитано ...

Възрожденец на инат
Възраждане е политическа организация, създадена от  български граждани, обединени от българската национална Кауза Възраждане. Членовете й са съвременни Възрожденци, които не само мечтаят, но и работят за възродена България. Обединени са от мечтата да направим страната ни предпочитано място за живеене, за работа, за раждане и отглеждане на деца от всички наши сънародници;
Ние от Възраждане благодарим на "Плевен пресс" за вниманието към нашите членове.

Припознаваме инициативата и със съгласието на медията я продължаваме като рубрика "Възрожденец на инат", в нашия сайт.  Всеки петък ще представяме отговорите на пет съвременни възрожденци, членове на Възраждане от структурите ни в цялата страна, на въпросите: Защо съм възрожденец?; Защо ще остана възрожденец въпреки всичко?

Започваме от Плевен и ще продължим да ви запознаваме с впечатляващи личности от структурите на политическата  организация в цялата страна.
 

Така изглежда, че стоят нещата с младите хора, които продължават да веят знамената на „Възраждане”. Правят го въпреки медииното обругаване на партията и лидера им, въпреки социологическото мълчание за рейтинги и класации, и въпреки липсата на обективен анализ за същността на подобен политически феномен и причините, които го пораждат.

Изглежда има такива, щом от м. март до сега – м. юли, 9 742 българи са подписали „Кауза Възраждане” и са я приели като своя. И процесът продължава. Това е причината да потърсим възрожденци от плевенска област, за да разберем две неща: защо са станали възрожденци и ще останат ли такива въпреки всичко ?

Ето отговорите им:


Иван Иванов – зам. председател на „Възраждане” – Плевен:

За мен „Възраждане” е идеята за развиваща се и просперираща България. В момента виждам как държавата се управлява от определени кръгове от хора с цел лично облагодетелстване. С всяка изминала година това става все по-явно. Виждаме как се създават политически партии като фирмени проекти, а не като структури, имащи за цел да представляват и защитават интересите на гражданите.

Този факт много ме тревожи и ядосва. Затова реших да стана възрожденец, за да мога да помогна за идеята „ Възраждане на България”.

Защо ще остана във „Възраждане” въпреки всичко ? Защото членовете на  „Възраждане” са на доброволни начала и не получават заплащане за делата си. Всеки помага за идеите и каузите съобразно собствените си възможности. За мен това е показателно, че партията не е поредния фирмен проект на даден бизнесмен, а е автентична идеологическа структура, имаща за цел да представлява интересите на българския народ и да ги отстоява.

Милен Маринов – председател на „Възраждане” – Червен бряг

Възрожденец съм защото съм си такъв по рождение и възпитание. Мразя да лъжа и да ме лъжат. Не посягам на чуждо: било то хляб, бизнес, служба или нещо лично. Точно затова направих структура на „Възраждане” в Червен бряг. Защото всички партии в парламента излъгаха надеждите ми. Ако „Възраждане” даде и най-малката индикация, че ще прави същото – напускам. И повече не искам да чуя за партии. До сега обаче – имам пълната свобода на действия и позиция. Калта по Костадинов и „Възраждане” само ме амбицира още повече, защото никой не доказа в съда, че е крал, лъгал и злоупотребявал с власт. Освен това е умен, млад, образован и не само ни се доверява, ами ни помага с каквото може.

Хората в Червен бряг ме познават и виждат, че не приказвам, а действам. Със собствени сили, приятели и съмишленици направихме чешма, Къщичка за книги, два пъти чистим обрасли пътища, на всички читалища дарихме книги, на възрастни и самотни хора помагаме колкото можем.

Така че, „Възраждане” – това съм аз и всички млади хора, на които е останала вяра, че може да има и свестни лидери, и възможности да реализираме потенциала си като почтени, кадърни и смели членове на партия. Какво по-възрожденско от това ?!

Данаил Раденцов – Областен координатор на „Възраждане” в област Плевен

За мен възрожденец е титла, звание и най-вече  характеристика за човек, който е успял да постигне и направи нещо за своята родина и народ. Мечтая един ден да ме нарекат възрожденец, но за да стане това трябват сили, смелост, ум и търпение. Правя всичко по силите си да постигна това.

Държа да се знае, че „Възраждане” е единствената политическа организация, която :

  • помага и ще продължи да помага на нашия велик народ  да се възроди;
  • защитава интересите на българския народ;
  • поставя на пиадестал българските ценности, бит и култура, запазили ни през вековете въпреки жестокостите, на които е бил подложен нашия народ;

Това е организация от хора доброволци, които въпреки репресиите от страна на антибългарската управляваща хунта, не се предават и се борят до край. Или ние ще продължим или те ще затрият България!

Защо въпреки трудностите и репресиите не се отказвам от избора си ? Не бих се отказал от каузата „Възраждане”, защо тя е чиста и свята!


Петя Главчовска – член на „Възраждане” – Червен бряг.

Станах член на „Възраждане” защото се надявам да върнем българското, което е почти изгубено вече. Като човек, който е на 30 години имам желание за по-добър живот в страната си, и чрез „Възраждане” мисля, че съм открила правилният път за тази цел.

Оставам във „Възраждане” въпреки всичко, защото както казах по-горе, имам надежда за по-добър живот. Знам, че ще е трудно, но ако се съберем повече хора не мисля, че е невъзможно да постигнем целите си и да преборим статуквото.

Захари Дончев – председател на „Възраждане” – Плевен

Възрожденците са хора, живели в един от най-запомнящите се етапи в историята на България. Чрез своите дела те са оставили ярка диря и пример за нас и за поколенията след нас. Благодарение на делата на възрожденци като Левски, Ботев, Раковски, Филип Тотьо и др., на картата на света съществува България.

Но за съжаление днешният политически елит не работи за интересите на България. Със сегашните му действия не съм сигурен за бъдещето на българската държава.

Време  е в България да настъпи нов етап на „Българско възраждане”.  Затова и се включих в каузата „Възраждане”.

И няма да се предам, защото вярвам в целите на ПП „Възраждане”. Ние ще устоим въпреки всичките многобройни атаки. Нашата цел е по-добър живот на всички български граждани.

Източник: Плевен пресс

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ