Възраждане категорично и непоколебимо застава зад просемейните традиционни български ценности


Ние, от Възраждане, заставаме до родителите в тази неравна битка с мафията. От първия ден участваме активно във всички протести и обсъждания. Представяме нашите аргументирани становища, организираме обществени обсъждания, имаме официална позиция, относно Закона за социалните услуги и прилежащите към ...

Възраждане категорично и непоколебимо застава зад просемейните традиционни български ценности

Ние, от Възраждане, заставаме до родителите в тази неравна битка с мафията. От първия ден участваме активно във всички протести и обсъждания. Представяме нашите аргументирани становища, организираме обществени обсъждания, имаме официална позиция, относно Закона за социалните услуги и прилежащите към него закони, създадохме и платформа за взаимопомощ. Тя обединява родители с обща цел - да се защитят от инвазията на социалните служби. Можете да откриете платформата с наименование „Цитадела“ и да се регистрирате от тук (https://citadela.bg/).

Възраждане категорично и непоколебимо застава зад просемейните традиционни български ценности, в подкрепа на българското семейство, възпитанието и отглеждането на българските деца от техните родители.

 Борим се заедно с родителите и знаем как да разрешим този политически  въпрос. Той би могъл да има само политическо решение от политическа организация, готова да понесе политическата отговорност. Това сме ние, от Възраждане, многократно заявили и показали с делата си безусловна подкрепа за запазването на българското семейство от социалната инвазия.

Отмяната на този антибългарски закон ще бъде факт само, когато политическа организация Възраждане управлява  България, защото Възраждане е обединението  на българските граждани.

Решението няма да дойде от настоящите управляващи, нито от тези, които се наричат “опозиция” и последните събития отявлено го доказват.

Преди по-малко от две седмици в интернет пространството се разпространи новината, че евродепутатът от ВМРО - Ангел Джамбазки подкрепя протестите на родителите срещу Закона за социалните услуги. Известно е, че така наречените „патриоти“ към момента управляват държавата в коалиция с най-голямата политическа сила. Да, същите те, които предлагат да се приеме този закон, същевременно протестират срещу него. Това звучи не само странно, но и отговаря на симптомите на психическо разстройство, на което съответства код в международния класификатор на болестите. Не е ли шизофренично, управляващите да протестират сами срещу себе си и собствените си решения? Не ви ли прилича това на управленската шизофрения, с която се отличава цялото управление на ГЕРБ и ВМРО-БНД?!

  Въпреки обречеността на тази „политическа подкрепа“, предложена от ВМРО, родителите с доверие се срещнаха и преговаряха с представителите на правителството. Резултатът от преговорите е следния: От изказването на поредния национален предател от ВМРО – Александър Сиди, стана ясно, че „патриотите“ сменят рязко своята позиция. От искане за отмяна на Закона за социалните услуги, каквото бяха договорили в срещите с родителите, към кодифициране на детското законодателство. Това означава Законът за социалните услуги и прилежащите към него закони да бъдат с приоритет над всички останали закони, с които в момента са в противоречие (?!). С други думи казано, ВМРО предложиха Закона за социалните услуги да е над всички закони, които му противоречат и могат да защитят вас и детето ви от него.

Така, на 1-ви юли с „любезното съдействие“ на ГЕРБ и ВМРО-БНД влиза в сила един противоконституционен закон – Законът за социалните услуги. Той е гласуван в Социалната комисия както следва: 3 гласа „За“, 2 „Против“ и 14 „Въздържали се“. Законът засяга пряко българските деца, като измества семейството и на негово място поставя НПО-организации. Ние, българските семейства, сме обект на този закон и според неясните текстове в него и особено неясното дефиниране на „дете в риск“, поставя 1/3 от българските деца в рамката на тази дефиниция. Решението за него, обаче, е взето без нашето участие.

Ние, от Възраждане, не сме изненадани. Типично за управляващите от ГЕРБ и ВМРО-БНД е вземането на управленски решения без гражданско участие. Решения, взети в резултат на поредица от манипулативни дейности, които целят да ни накарат да помислим, че са се случили с наше участие! Такъв беше случаят с краткия срок, в който на недоволните ни беше “дадена” възможност да изпратим възраженията си относно закона. Въпреки, че беше даден кратък срок по време на Коледните празници, ние успяхме да внесем становищата, които изобщо не бяха взети под внимание от управляващите. Не сме заблудени, неуважаеми управляващи! Събудени сме!!! Видяхме, че не обърнахте внимание на предложеното от нас, българските граждани!

За да се изпълнява планът по усвояване на стотиците милиони, които ще се отделят ежегодно за най-модерната индустрия – „социални услуги", ще е нужна суровина – т.е. деца! Законът, на практика, поощрява и легализира бизнеса със социални услуги в България, чрез даване на власт в ръцете на НПО-та, доставчици на социални услуги, които получават пари предписвайки такива. Овластени са и да отнемат деца по неясни критерии, като „дете в риск от изоставяне”, „дете в здравен риск” и други по субективната преценка на социалния служител. Повод за извеждане на дете може да е бедност, наднормено тегло, поднормено тегло, много отсъствия в училище, домашно образование, многодетно семейство, самотен родител… Ако е преценено, че едно дете е в риск, отнемат и братята и сестрите му, защото по презумпция те също са в риск. Връщането на децата в семейството е дълга и тромава процедура, с неясен край (пример - децата от Балша). В бюджета на държавата са предвидени 240 млн. лв. за усвояване чрез социални услуги! За да могат НПО-тата да усвоят тези стотици милиони, те ще трябва да издирят и квалифицират като „неблагополучни” над 3 000 семейства! Явен е и конфликта на интереси – колкото повече социални услуги предписват и колкото повече деца отнемат, толкова повече пари ще получават. НПО-услугите са със задължителен характер. Предвидени са високи глоби. За отказ от страна на родителя да ползва „услугите”,  глобите са от 2 000 до  5000 лв. при първо неизпълнение и от 3 000 до 10 000 лв. при второ неизпълнение.    

Ние, от Възраждане, сме единствената политическа организация, която се обявява против приемането на Закона за социалните услуги. Категорично се противопоставяме на безпрепятственото ежедневно извеждане на десетки български деца от семействата им.

На 28 юни 2020 г. за пореден път ще подкрепим протеста на родителите в София и Варна, докато всички заедно разберем, че само обединени ще успеем да противодействаме на мафията. Само след оставка на правителството и включване на Възраждане в управлението на България ще успеем да стигнем до отмяна на ЗСУ.

Защото  ние сме родители! И за да я има България, трябва да отгледаме и възпитаме децата си така, че спокойно да можем да я предадем в ръцете им след време!

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ