Политическа репресия срещу Възраждане


Членове на политическа организация Възраждане са призовани в полицейски управления в страната, за да бъдат разпитвани по различни поводи, без конкретност и яснота. Това е поредната проява на политическа репресия към партия Възраждане – най-отявлената опозиционна сила на настоящия управляващ режим. Г ...

Политическа репресия срещу Възраждане

Членове на политическа организация Възраждане са призовани в полицейски управления в страната, за да бъдат разпитвани по различни поводи, без конкретност и яснота. Това е поредната проява на политическа репресия към партия Възраждане – най-отявлената опозиционна сила на настоящия управляващ режим. ГЕРБ и ВМРО-БНД ползват времето на изолация заради COVID-19, за да си „разчистват сметките“ с единствените хора, които имат смелостта да изобличават некомпетентността на властимащите. За съжаление, българските граждани днес плащат за това със здравето си, работата си, материалното си благополучие. Управляващите ни готвят и нов заем от 10 млрд. лева, който ще разпределят неясно как, а българските граждани, в това число и децата ни, и внуците ни ще трябва да изплащат, ако допуснем да бъде изтеглен без ясни критерии за разпределянето му и продължим да търпим това.

Политическите репресии започнаха още през януари, когато Веселин Вешев – кандидат за кмет на Аспарухово за град Варна на Местни избори 2019 и Ангел Георгиев – регионален координатор на Възраждане за Пловдив и областта, бяха задържани по обвинение, че са осъществили посегателство над полицаи. Към двамата членове, които са на водещи позиции в политическата организация, бяха повдигнати неоснователни обвинения. След представянето на доказателства, от които не само е видно, че Веселин и Ангел са невинни, но и че Ангел Георгиев е жертва на полицейски произвол, обвиненията не са свалени. Към двамата даже са повдигнати допълнителни такива (?!).

В последната десетдневка властта призова за разпит в ГДБОП инж. Николай Дренчев – втори по ранг във Възраждане, заради статус, публикуван във Фейсбук, който съдържа реална история, споделена с него от познати хора. Поради страх от притискане, заплахи и репресии, гражданите не са се осмелили сами да разкажат историята си. Абсурдното в случая е, че вместо ГДБОП да се занимава с дейности, присъщи за тях като институция, се ангажират с Фейсбук статус. Инж. Дренчев е призован като свидетел и е подканен да предаде човека, който е дръзнал да сподели опита си, за да му бъдат повдигнати обвинения. Това са обвинения към обикновен гражданин, който споделя личния си опит със Здравната система в България!…

В понеделник – 30 март 2020 г. прокуратурата повдигна обвинения срещу д-р Костадин Костадинов – председател на Възраждане по чл. 326, ал.1 от Наказателния кодекс, заради изказана политическа позиция по теми в предаването „Делници“ с Николай Колев по телевизия Евроком. Тук интересният факт е, че за деянието, заради което д-р Костадин Костадинов е подведен под отговорност, подлежи на глоба от 5000 лева, но на него му е определена гаранция от 20 000 лева!

Последните два дни от седмицата са „изпълнени“ с разпити на членове на Възраждане по най-различни поводи. Очевидно властта не е в изолация и добре използва времето, в което държи нас, българските граждани без доходи и затворени по домовете ни – не само за да ни ограничи, но и за да отнеме правата и свободите ни.

Това е демократична България в XXI век! В нея европейският гражданин е сплашван, притискан, довеждан до бедност и дори скотски живот. Всекидневно властта му отнема свободата на мнение. Членовете и ръководството на най-голямата политическа опозиция в България – Възраждане, която е съставена от българи-доброволци, борци за опазването на националната ни идентичност и съхранението ни като народ и държава, са призовавани за разпит от полицията…

Неуважаеми властимащи, ние гражданите питаме: свършиха ли престъпниците в тази държава, та полицията започна да разпитва редовите граждани?! Ние ви уверяваме: Няма да ни изплашите! Ние сме с народа! Да живее България!



? За протеста на 27 януари 2020 г. пред МРРБ разказват задържаните по политическа линия възрожденци: Ангел Георгиев – регионален координатор на Възраждане за Пловдивска област и Веселин Вешев – шести в листата за общински съветници и кандидат за кмет на район Аспарухово във Варна на местните избори през 2019 г. Вижте тяхната историята и чуйте как в България се упражнява политическа репресия!



? Телефонно интервю с Ангел Георгиев от 30 януари 2020 г. след освобождаването му от ареста:



? Телефонно интервю с Веселин Вешев от 30 януари 2020 г. след освобождаването му от ареста:



? Обръщение на инж. Николай Дренчев – организационен секретар на Възраждане след излизането му от разпит в ГДБОП на 28 март 2020 г. по повод публикуван от него статус във Facebook



Политическа репресия над д-р Костадин Костадинов (30 март 2020 г.)



? Интервю с д-р Костадин Костадинов – председател на Възраждане в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ излъчено на 13 март 2020 г., което е поводът за проведения разпит в СДВР на 30 март 2020 г.:



Призовка за явяване на разпит в качеството му на обвиняем до д-р Костадин Костадинов от 26 март 2020 г.
Призовка за явяване на разпит в качеството му на обвиняем до д-р Костадин Костадинов от 26 март 2020 г.

Писмо от МВР до телевизия „Евроком“ от 25 март 2020 г.
Писмо от МВР до телевизия „Евроком“ от 25 март 2020 г.

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ