Пътеводител на старите български земи: 100 обекта на българското културно-историческо наследство извън България


Днес (2 март 2020 г.) от 18:30 ч. в Български културен център на ул. „Веслец“ 13 ще се проведе представянето на книгата на д-р Костадин Костадинов – „Пътеводител на старите български земи: 100 обекта на българското културно-историческо наследство извън България“. То ще се състои в навечерието на ...

Пътеводител на старите български земи: 100 обекта на българското културно-историческо наследство извън България

Днес (2 март 2020 г.) от 18:30 ч. в Български културен център на ул. „Веслец“ 13 ще се проведе представянето на книгата на д-р Костадин Костадинов – „Пътеводител на старите български земи: 100 обекта на българското културно-историческо наследство извън България“.

То ще се състои в навечерието на 3-ти март – Националния празник, в нощта преди в страната ни да започнат честванията по повод на 142 години от Освобождението на България от турско робство!

Същото това турско робство, за което авторите на учебници по история днес ни внушават, че не е съществувало. Министерството на образованието в наши дни позволява българчетата да учат подменена история.

Ето защо е важно да познаваме и помним трудове като „Пътеводител на старите български земи: 100 обекта на българското културно-историческо наследство извън България“.

Те напомнят за славното минало, за величието на българския народ, за това, че много неща водят началото си от нас като нация.

Пътеводителят е научен труд, който се грижи за запазването на националната памет. Авторът напомня, че народ, който не пази и не помни своето минало, няма бъдеще. Наследството на нашето минало далеч надхвърля границите на днешната българска държава, затова ние, българите, сме длъжни да направим всичко по силите си, за да го съхраним.

Има факти в нашата история, които не може да бъдат заменяни, въпреки опитите на хората, застанали начело на държавата и грижещи се за обслужването на интересите на чужди правителства.

Авторът на книгата е историк, юрист и доктор по етнография. Той е завършил магистратура по Балканистика през 2002 г. и по Право във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” през 2011 г. През 2017 г. защитава докторат по етнография в БАН. Преди всичко, д-р Костадинов е българин, който обича България и милее за нея.

Той е единственият българин, който посещава и описва всички стари български земи на Балканския полуостров. Той описва подробно как изглеждат днес, от колко българи се населяват, какви културни и исторически забележителности има в тях, каква валута се ползва, какъв език се говори и какъв е цялостният им облик в наши дни.

Очакваме ви днес (2 март 2020 г.) от 18.30 ч. в Български културен център на ул. „Веслец“ 13, за да поговорим за българската история такава, каквато е. След представянето ще се проведе неформален разговор на по чаша вино за всички желаещи да поговорим за българското и българщината в неформална обстановка.

Предстоят представяния на книгата и в други градове.

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ