Представяне на книга от д-р Костадин Костадинов в навечерието на Националния празник


На 2 март 2020 г. от 18:30 ч. в гр. София в „Български културен център“ на ул. „Веслец“ 13 ще се проведе представяне на книгата „Пътеводител на старите български земи: 100 обекта на българското културно-историческо наследство извън България“. Авторът на книгата – д-р Костадин Костадинов, е един ...

Представяне на книга от д-р Костадин Костадинов в навечерието на Националния празник

На 2 март 2020 г. от 18:30 ч. в гр. София в „Български културен център“ на ул. „Веслец“ 13 ще се проведе представяне на книгата „Пътеводител на старите български земи: 100 обекта на българското културно-историческо наследство извън България“.

Авторът на книгата – д-р Костадин Костадинов, е единственият българин, който посещава и описва всички стари български земи на Балканския полуостров. Той описва подробно как изглеждат днес, от колко българи се населяват, какви културни и исторически забележителности има в тях, каква валута се ползва, какъв език се говори и какъв е цялостният им облик в наши дни.

Пътеводителят е научен труд, който се грижи за запазването на националната памет. Авторът напомня, че народ, който не пази и не помни своето минало, няма бъдеще. Наследството на нашето минало далеч надхвърля границите на днешната българска държава, затова ние, българите, сме длъжни да направим всичко по силите си, за да го съхраним.

Подтикнат от многото неосъществени блянове в най-новата българска история и най-вече от един от тях, особено болезнен – мечтата за обединена България, мечтата за излаз на Бяло море, мечтата за България от море до море, мечтата за Македония, Одринска Тракия, Северна Добруджа, Поморавието. Мечтата, заради която са дали живота си стотици хиляди българи. Мечтата, която въпреки дадените жертви и претърпените две национални катастрофи, все още е само мечта…

Авторът на книгата е историк, юрист и доктор по етнография. Той е завършил магистратура по Балканистика през 2002 г. и по Право във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” през 2011 г. През 2017 г. защитава докторат по етнография и фолклористика към Българската академия на науките. Преди всичко, д-р Костадинов е българин, който обича България и милее за нея.

През годините той винаги е стоял зад родолюбивите си идеали и е бил воден от интересите на сънародниците си.

Днес той е автор на много книги на историческа тематика, сред които и учебник по „Родинознание“ за деца от 1-4 клас. Предназначен да покаже на най-малките, че са потомци на велик народ, днес учебникът е най-търсената книга в България. До момента от него са раздадени над 100 000 бройки и над 500 000 са изтеглени от личния блог на д-р Костадинов.

Чрез трудовете си авторът се грижи българите да помнят славното си минало. Той непрекъснато организира инициативи за повдигане на националния дух и възвръщане на вярата в българския народ, че в България нещата могат да се подобрят и че бъдещето на България е в нас самите. От нас зависи да повдигнем глави и да си върнем държавата, за да бъде тя отново Велика България!

Очакваме всички граждани, които помнят и искат да знаят интересни факти от българската история, на едно съвременно представяне на старите български земи на Балканския полуостров.


корица на събитието за представянето на книгата
? Събитието във Facebook за представянето на книгата на 2 март 2020 г. (понеделник) от 18:30 ч. в „Български културен център“ на ул. „Веслец“ №13 в София


Пътеводител на старите български земи
„Пътеводител на старите български земи: 100 обекта на българското културно-историческо наследство извън България“ с автор д-р Костадин Костадинов

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ