Възраждане последователно се обявява в подкрепа на бизнеса


Българският бизнес във всичките му аспекти се явява създател на блага и „гръбнак“ на българската държавност. Той е двигател на икономиката, осигурява работни места и просперитета на българските граждани. Съществува тенденция, възприета от управляващите, на постепенно „задушаване“ и бавно унищожение ...

Възраждане последователно се обявява в подкрепа на бизнеса

Българският бизнес във всичките му аспекти се явява създател на блага и „гръбнак“ на българската държавност. Той е двигател на икономиката, осигурява работни места и просперитета на българските граждани. Съществува тенденция, възприета от управляващите, на постепенно „задушаване“ и бавно унищожение на бизнеса в Родината ни. Това се случва с непрекъснато въвеждане на затрудняващи фактори за неговото развитие и правилно функциониране. До момента властимащите не създават условия за развитие. Напротив – разрушават и затрудняват бизнеса.

Такъв е случаят и с цената на тока. На дневна база, от началото на годината цената на тока, който ползва бизнеса, е на най-високата или на едно от водещите места в Европа. Така произведеното в България е не само неконкурентноспособно, но е заплашена и функционалността на производствата. С цени на тока над 20 % по-високи от тези в Европа, българските стоки нямат шанс. Това, в комбинация с другите затрудняващи обстоятелства, като наредба Н-18, чието приемане е отложено със 6 месеца, но не и отменено, води до крах.

„Възраждане последователно се обявява в подкрепа на бизнеса и категорично настоява държавата да създава предвидима и удобна среда, като подпомага развитието на предприятията. Винаги сме поддържали тази позиция. Относно ситуацията с електроенергията, е добре правителството да помисли за промяна на „приоритетните енергопроизводства“ при съставянето на „баланса на мощностите“. Редно е държавата да спре да бездейства, тъй като в противен случай властимащите ще се сблъскат с гражданско неподчинение. С бизнеса шега не бива – това са дейните и предприемчиви българи, които няма да спрат да търсят правата си. Към момента движението на цените на българската енергийна борса няма здрава логика и недоволството е съвсем основателно. Изключително високите цени на тока водят до работа на загуба, която не може да продължава до безкрай, тъй като неминуемо води до прекалено високи цени и неконкурентни стоки и рано или късно до фалит. Ако целта на правителството е тази, ние от Възраждане категорично ще се борим с всички познати ни средства за бизнеса в страната ни, за да можем да говорим изобщо за развитие на икономиката. В държавата ни има криза, която се задълбочава в резултат от действието и бездействието на некомпетентното правителство, застанало на власт 10 г.“, каза д-р Костадин Костадинов – председател на Възраждане.

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ