Има ли политически репресии в България?


В 21 век в държава членка на Европейския съюз арестуваха двама невинни граждани по политически причини. Обект на политическа репресия станаха Ангел Георгиев – областен координатор на Възраждане за област Пловдив, и Веселин Вешев – член на Възраждане, шести кандидат в листата за общински съветници ...

Има ли политически репресии в България?

В 21 век в държава членка на Европейския съюз арестуваха двама невинни граждани по политически причини. Обект на политическа репресия станаха Ангел Георгиев – областен координатор на Възраждане за област Пловдив, и Веселин Вешев – член на Възраждане, шести кандидат в листата за общински съветници във Варна и кандидат за кмет на район Аспарухово на Местни избори 2019 г.

Двамата бяха показно арестувани след протеста, организиран от Възраждане на 27 януари 2020 г. пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Арестите се реализираха след протеста на обществени места в центъра на София.

Ангел Георгиев е отведен под предтекст, че трябва да му бъде направена справка, а Веселин Вешев е задържан след атака в гръб от трима полицаи, които упражняват насилие спрямо него и ползват електрошок. И срещу двамата са повдигнати обвинения за посегателство над длъжностни лица. За щастие, в 21 век всяка добре подготвена лъжа може да бъде опровергана само ако случаен минувач има телефон в ръцете си и заснеме случващото се.

Граждани предоставиха любителски кадри, които показват, че Ангел Георгиев не само не е упражнил посегателство над длъжностно лице, но и е обект на тежко полицейско насилие. Той е многократно удрян, бит и изхвърлен по стълбите срещу протестиращите граждани. Извършителите на това деяние са точно полицаите, които се появиха по всички медии, за да се оплакват, че са били жертва на насилие. Та хубавата българска поговорка „Крадецът вика дръжте крадеца“ за тази ситуация би звучала така „Побойникът настоява дръжте пребития.“

Защо медиите фокусираха общественото внимание върху невярна новина за пострадали полицаи? Защо полицаите се изправиха пред телевизионните камери с неверни твърдения? Кой им заповяда? Какво им обеща? Все въпроси оставени без отговор от властта.

Провелото се на 29.01.2020 г. съдебно заседание незнайно защо се гледа при закрити врати. Допуснати са обаче като доказателство любителските кадри. На тях ясно личи, че арестуваните всъщност не са извършители, а потърпевши. Въпреки това съдът отсъжда, че са виновни и им повдига още обвинения.

Очевидно политически натиск има не само над полицията, но и над съда и прокуратурата. Така невинни граждани, които изразяват своето недоволство от убиващия България псевдоуправленски елит, са изправени невинни пред съда. Това е мярка, с която те би трябвало да бъдат спрени да изразяват мнението си, да бъдат заставени да се подчинят.

Така в 21 век в държава членка на Европейския съюз, каквато е България, се стигна до политически арести. В демократична държава „избраниците на народа“ изпращат полиция, за да ги брани от гражданите. Българи без униформи са изправени срещу българи с униформи. Данъкоплатци са бити от хората, чиито заплати реално плащат. Платците са арестувани невинни и съдени. В мирно време, мирни хора са политически арестанти. Това е България и не само това.

Възраждане и граждански организации няма да се примирят с настоящото положение в страната ни и отново излизат на мирен протест. На 7 февруари 2020 г. (петък) ще се проведе протест в няколко града на страната. Поводът за него е не само водната криза и управлението на водите, а и демографската катастрофа и обезлюдяването на страната, кризата с въздуха и изгарянето на боклук внесен легално и нелегално, антидетското и антисемейно законодателство, отказа от валутен суверенитет и застрашаване на финансовата стабилност, убиването на дребния и среден бизнес, полицейския произвол и некомпетентността на правителството, което води България към гибел.

„Днес няма значение кой какъв е, на кого симпатизира. Нека се обединим, за да изпълним дълга пред предците ни. Каня всички несъгласни с настоящото управление да излязат с нас на национален протест. Призовавам българските граждани да бъдат на протестите и да се огледат добре кой присъства там. Защото тези организации, които ги няма, очевидно са за и с престъпниците, които ни управляват и са съгласни с наложения от тях управленски режим“, коментира д-р Костадин Костадинов, председател на Възраждане.


? За протеста на 27 януари 2020 г. пред МРРБ разказват задържаните по политическа линия възрожденци: Ангел Георгиев – регионален координатор на Възраждане за Пловдивска област и Веселин Вешев – шести в листата за общински съветници и кандидат за кмет на район Аспарухово във Варна на местните избори през 2019 г. Вижте тяхната историята и чуйте как в България се упражнява политическа репресия!? Телефонно интервю с Ангел Георгиев от 30 януари 2020 г. след освобождаването му от ареста:? Телефонно интервю с Веселин Вешев от 30 януари 2020 г. след освобождаването му от ареста:

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ