Част от опозицията на ГЕРБ във Варна се оказа добре прикрита коалиция


Проведе се първото заседание на Общинския съвет в град Варна. В началото Областният управител от ГЕРБ допусна грешка в речта си и вместо да открие първото пленарно заседание, откри съдебно заседание. Този комичен, но многозначителен лапсус беше последван от още няколко интересни трагикомични ситуаци ...

Част от опозицията на ГЕРБ във Варна се оказа добре прикрита коалиция
Проведе се първото заседание на Общинския съвет в град Варна. В началото Областният управител от ГЕРБ допусна грешка в речта си и вместо да открие първото пленарно заседание, откри съдебно заседание. Този комичен, но многозначителен лапсус беше последван от още няколко интересни трагикомични ситуации. Сесията беше открита с така наречения "Химн на Европейския съюз". Това е нарушение на държавния протокол, според който всяко събитие на територията на страната започва само и единствено с българския химн. Този акт на управляващите би могъл да се тълкува по няколко начина:-непознаване на държавния протокол, познаването му и съзнателното му нарушаване или леко загатване, че възнамеряват и следващите четири години да служат на собствения си интерес за сметка на гражданите на Варна. Всъщност общинските съветници от партия Възраждане се оформят като единствената опозиция на управляващите в Общинския съвет. Още в първото му заседание многократно пролича, че БСП и Демократична България, които по време на предизборната надпревара уж бяха опозиция на ГЕРБ, всъщност са били в добре прикрита коалиция с управляващите. Това много ясно се открои при избора на председател на Общинския съвет. Само Възраждане предложиха кандидат за председател на съвета, като опозиция на ГЕРБ,  въпреки наличието на още две групи, които се декларират като опозиция (Демократична България и БСП). Моментът на истината дойде при преброяването на гласовете. Кандидатът на ГЕРБ  спечели с 39 гласа, Николай Костадинов от Възраждане спечели 4 гласа. Един съветник от ГЕРБ отсъства, а останалите 7 гласа са за нито един от двамата. Сметката показва обаче, че БСП (8 съветника) и Демократична България (4 съветника) имат общо 12 гласа, което значи, минимум 5 съветника от т.нар. опозиция са гласували за ГЕРБ. Разбира се възможно е да са и  повече, защото все пак гласуването е тайно. Обобщението, че другите две, уж опозиционни партии, дори не посмяха да извадят свои кандидати срещу управляващите, само по себе си е доказателството за добре прикрита коалиция между ГЕРБ, БСП и Демократична България. Не случайно на първия ред в залата бяха застанали двама депутата:-Иван Иванов (Пилето) от БСП и Ерджан Ебатин от ДПС, които одобрително "кумуваха" на сватбата на ГЕРБ с БСП, Демократична България, ДПС и ВМРО. Така в опозиция на управляващите, с намерение да защитават интересите на всички варненци, остават единствено общинските съветници от партия Възраждане. Именно те се информираха по време на първата сесия, че БСП и Демократична България са продали подкрепата си за ГЕРБ на цената от по една комисия за всяка от двете формации. Както се казва, на печелившите честито, губят само техните избиратели.

От Възраждане са категорични, че тяхната група в Общинския съвет ще защитава интересите и правата на всички варненски граждани и всеки ден ще е техен приемен ден.  Посещенията в клуба на партията, от страна на гражданите, са ежедневие, а вратите му са отворени за всички. На втори тур Костадин Костадинов, председателят на партията, получи подкрепата на 71 % от избирателите на БСП и 59 % на избирателите на Демократична България. Той е категоричен, че въпреки разочароващото поведение на представителите на двете партии, в Общинския съвет, за интереса на всички избиратели ще съблюдават съветниците на Възраждане.

Нещо повече Костадин Костадинов призовава всички граждани да присъстват на заседанията на Общинския съвет, което е тяхно право.

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ