Брутална атака на „Америка за България” и присъдружните й медии срещу проект, популяризиращ българската култура


На 30 километра от Варна, в една от най-бедните общини в страната – Ветрино, текат последни довършителни работи по един от най-амбициозните инвестиционни проекти в страната. Става дума за грандиозния исторически парк, който се строи край село Неофит Рилски с изцяло български капитал от български инв ...

Брутална атака на „Америка за България” и присъдружните й медии срещу проект, популяризиращ българската култура

На 30 километра от Варна, в една от най-бедните общини в страната – Ветрино, текат последни довършителни работи по един от най-амбициозните инвестиционни проекти в страната. Става дума за грандиозния исторически парк, който се строи край село Неофит Рилски с изцяло български капитал от български инвеститори и изпълнители. Вложените само до този момент в проекта няколко десетки милиона лева буквално съживиха местната икономика и повишиха неколкократно туристическия интерес към региона. Истината е, че проектът няма аналог както в България, така и в Европа. В историческия парк близо до Варна на няколко стотин декара ще бъде събрана цялата история на нашите земи и народ. От праисторията, през тракийските времена и римското владичество над днешните български земи, до славянските нашествия и установяването на първата българска държава. Стотици статуи, възстановки, галерии и други съоръжения ще разказват нагледно за нашето минало. Не само на нас, а и на света. Какво по-хубаво! От години се говори, как не можем да представим пред останалия свят нашето богато и пленително минало, че не можем, както гърците, да осребряваме историята си и да я превърнем от нещо, което само ние си знаем, в актив, който да носи и висок национален доход. Сега вече и това започна да се случва. Мениджърът на проекта Ивелин Михайлов и екипът му са на път да се превърнат в пионерите, които да положат основите на цял един нов дял от националната икономика, и то без един лев държавна инвестиция или помощ.

На целия този фон, в последните месеци ставаме свидетели на една абсолютно безпрецедентна атака срещу реализацията на тази идея, дирижирана от една конкретна чужда фондация – „Америка за България” и финансирани от нея българоезични медийни проксита. Най-активното от тях е вестник „Капитал”. В няколко броя вече тази „медия” се опитва да внушава, че в този проект има нещо нередно. Че едва ли не има някакви злоупотреби в него, както и откровени нападки по отношение на историческата достоверност и художествена издържаност на експонатите и съоръженията. И то при положение, че до този момент в парка има над 1000 акционера и нито един от тях не се е оплакал досега от нещо нередно. Напротив – с всеки изминал ден идеята набира все повече привърженици и инвеститори. Говорим за класически бизнес модел по западен образец.

Въпреки това, тази „медия“и кохортата стояща зад нея, която иначе е много петимна нещата тук да се случват по „западен” модел, не спира да саботира проекта и да се опитва да му създава лош имидж. Виж, ако беше някоя гръцка шивашка фабрика, експлоатираща своите български работници по 14 часа на ден на минимална заплата, без дори и нея да им дава, това издание щеше да бъде пръв сторонник на икономическата свобода и ненамеса в делата на бизнеса. Когато обаче става дума за един изцяло български проект, имащ потенциала да се превърне в едно наистина работещо и печелившо икономическо предприятие, „капиталци” стават първите му гробокопачи. Да не би причината за това да е, че начинанието всъщност популяризира българската история и култура, която за прокопиевци и сие всъщност е онази „окова”, която ни държи в блатото на „загнилия балкански провинциализъм и национализъм” и ни пречи да се присъединим към прогресивния свят на третия пол и джендър-бендър-мулти-култи общността!? Може да не си го признават, но всъщност именно това е причината. Което, впрочем, въобще не е учудващо, имайки предвид техните спонсори и покровители. Същите, които прокарват джендър идеологията у нас, подменят историята ни и се опитват да ни отдалечат от естествения ни цивилизационен ареал. Това са фондация „Америка за България” и цялата им подчинена камарила от грантоядни медии като „Капитал”, „Дневник”, Медиапул, Клуб З, Терминал 3 и много други, превърнали националното предателство и антибългарската пропаганда в доходен бизнес и свое призвание.

От Възраждане за пореден път се убеждаваме, че битката с тази хидра ще е тежка, но обречена на успех, защото те могат да загубят само парите и свободата си, докато нашият залог е Родината и бъдещето на децата ни.

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ