Възраждане призовава за оставка и съд на авторитарния режим на Макрон


Вчера, при продължаващите вече четвърти месец протести срещу управлението на френския президент Еманюел Макрон, един от протестиращите от движението на жълтите жилетки е получил изключително тежко нараняване, при което е загубил ръката си. Причината е избухнала до него полицейска граната със сълзотв ...

Възраждане призовава за оставка и съд на авторитарния режим на МакронВчера, при продължаващите вече четвърти месец протести срещу управлението на френския президент Еманюел Макрон, един от протестиращите от движението на жълтите жилетки е получил изключително тежко нараняване, при което е загубил ръката си. Причината е избухнала до него полицейска граната със сълзотворен газ. Това е поредният ранен от полицията демонстрант, броят на които вече надминава неколкостотин. Жертвите обаче не са само ранените – при протестите досега загинаха 11 французи.
За всичко това по нашите „национални“ медии не се споменава дори най-бегло. Информацията е налична само в интернет-страници и чужди източници. Ако въобще някъде се появи нещо, то задължително и без изключение се акцентира само на намаляващия брой демонстранти и затихващия характер на протестите. Толкова е затихващ, че продължава от октомври насам.
Нека сега си представим, че всичко това се случва не в Париж срещу Макрон, а в Москва срещу Путин или в Каракас срещу Мадуро. Дали нямаше всички българоезични медии да са залети от стотици репортажи, кой от кой по-потресаващ и разтърсващ, за злодеянията и репресиите на кървавите антидемократични режими на Путин и Мадуро? Дали нямаше вече цялата демократична евроатлантическа общност да е излязла с призиви към властта да спре насилието срещу мирните демонстранти и да организира свободни и демократични избори? Впрочем такива въпроси са безсмислени, достатъчно е да пуснем телевизорите си, излъчващи всекидневно американската пропаганда, за да видим какво става. Във Венецуела без да има убити, арестувани или ранени, новините непрекъснато ни съобщават за нарастващо напрежение, глад, страх и ужас по улиците, докато за необявената гражданска война във Франция „родните“ медии мълчат. Защо мълчите, свободни медии и обективни журналисти?
Ние от Възраждане не мълчим. Следвайки утвърдената евроатлантическа логика за намеса във вътрешните работи на всяка държава, която се отклонява от утвърдените демократични стандарти и ценности, ние заявяваме, че френският президент Макрон е загубил легитимното право да представлява своя народ и вече не може и не трябва да изпълнява функциите на държавен глава на Франция. Призоваваме френският народ да свали режима на Макрон, изцапал ръцете си с кръвта на френските граждани, да го осъди за престъпленията му и да избере демократично нови управляващи. Призоваваме също така нашите евроатлантически партньори от ЕС и НАТО да се присъединят към тази позиция и да признаят за временен президент водача на жълтите жилетки в Париж. В крайна сметка защо за Венецуела и Мадуро да може, а за Франция и Макрон да не може?

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ