Ислямизацията на циганските гета е проблем, за който тепърва ще плащаме като общество и държава


Още когато излязоха първите информации за проведената акция на Специализираната прокуратура и ДАНС по задържането у нас на нелегална арабска структура, занимавала се с финансиране на терористични организации и парични преводи от и за радикални структури по древната близкоизточна система „хавала“, бе ...

Ислямизацията на циганските гета е проблем, за който тепърва ще плащаме като общество и държава
Още когато излязоха първите информации за проведената акция на Специализираната прокуратура и ДАНС по задържането у нас на нелегална арабска структура, занимавала се с финансиране на терористични организации и парични преводи от и за радикални структури по древната близкоизточна система „хавала“, беше съобщено, че сред задържаните има и българска гражданка, която им е съдействала.

По време на гледането на мерките им за неотклонение от Специализирания наказателен съд (СНС) стана ясно, че задържаната българка е всъщност българска гражданка от цигански произход на име Исения Асенова. Така разбрахме две неща – първо, че в страната ни действат логистични структури на международни терористични организации, и второ, че те се подпомагат активно от представители на циганското население у нас.

За всеки, който е поне малко информиран с темата за радикалния ислям в България, това не е никаква изненада. Истината е, че ислямисткото проникване на територията на страната има доста дълга и упорито скривана история в рамките на посттоталитарния преход. Като неговата основна цел са най-маргинализираните слоеве на циганското население и в по-малка степен българите мюсюлмани.

Още през 2003 г. в Пазарджик имаше една организация, наречена „Халифат”, която развиваше дейност в циганския квартал „Изток”. Тя работеше не само в Пазарджик, но и във Велинград, в Сърница, както и в много села от областта. В хода на разследването стана ясно, че тогавашният общински съветник в Пазарджик, избран от листата на циганската партия „Свободна България“ – Райко Живков, неколкократно е посещавал седалището на „Халифат“ в Кьолн (Германия) и е поддържал контакти с лидера на ислямистката организация. От тамошната структура Живков е получил средства и автомобил за разпространяването на идеите на „Халифат“ в Пазарджик и областта. Тогава по доклад на службите българския клон на организацията беше разбит, но основния инициатор и спомоществовател на проникването в България, циганина и общински съветник Райко Живков, е привлечен само като свидетел в процеса по разследването, но не и като обвиняем.

Пак в Пазарджик последва и прочутия процес срещу 13-те имами, като в хода му беше доказано по категоричен начин, че циганските проповедници от квартал „Изток“ в града не само са разпространявали радикални идеи, но са осигурявали и логистично осигуряване на терористи, пътуващи от Европа към Сирия, за да се включат в някоя от множеството радикални ислямистки организации, воюващи там.

Сега идва и този безспорен успех на нашите служби, от който разбираме, че в ислямистките активности у нас отново има дейно циганско участие.

Изводът е един – оттеглянето на държавата от циганските махали и райони в продължение вече на десетилетия, прави това население крайно податливо на чужди внушения и въздействия, особено когато е подплатено с много пари. А както разбрахме, ислямистите разполагат с тях в изобилие. За да се предотврати по-нататъшното разпространение на заплахата са необходими комплексни мерки и въздействия, както от специален, така и от социален характер. От Възраждане обаче сме скептични, че сегашната политическа класа е способна и има капацитета да осъществи подобна политика. Тя е прекалено доморасла, корумпирана и некадърна, за да приложи подобен фундаментален подход. Единственото ни успокоение е, че и остава още съвсем малко.

Време ни е за Възраждане!

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ