Извънредно положение в България и свикване на КСНС иска Възраждане


Извънредно положение в България и свикване на КСНС иска Възраждане от президента Румен Радев заради демографската криза. За тези спешни мерки настоява партията, която изпрати писмо до държавния глава, в което се очертава катастрофалното състояние на страната и се настоява за свикване на съвета. Това ...

Извънредно положение в България и свикване на КСНС иска ВъзражданеИзвънредно положение в България и свикване на КСНС иска Възраждане от президента Румен Радев заради демографската криза. За тези спешни мерки настоява партията, която изпрати писмо до държавния глава, в което се очертава катастрофалното състояние на страната и се настоява за свикване на съвета. Това бе съобщено на пресконференция в БТА от ръководството на Възраждане.
"Въпреки че в няколко правителства има вицепремиер с ресор демографска политика, досега реални резултати в борбата с демографската катастрофа няма", смята председателят на Възраждане Костадин Костадинов. "В последните години има огромен спад в раждаемостта, какъвто няма дори в държави, които са във война", посочи той.
"Какво още трябва да се случи в България и с българите, за да видите, че е налице реална заплаха за съществуването на българската нация?", пита Възраждане в писмото до президента.
Припомняме, че през 2017 г. представители на Възраждане разговаряха със съветници на президента Румен Радев по темата с демографската криза. Тогава бе поет ангажимент за действия, които така и не са предприети.
Костадин Костадинов маркира най-тежките проблеми, налагащи драстичните мерки:
1. България е на първо място в света сред 230 страни по намаляване на населението.
2. По смъртност на населението също сме на първо място в света.
3. Най-болната нация сме.
4. Имаме срив на раждаемостта - рекордно ниска раждаемост от възстановяването на българската държава от 1878г. насам. По раждаемост сме на 214-то място от 220 държави в света.
5. От 2007г. насам българите сме малцинство при новородените.
6. На първо място в ЕС сме по брой на хора с психични проблеми – 64 % от българите имат такива.
7. Цените на лекарствата у нас са най-високи в целия ЕС.
8. По данни на Евростат 61 % от възрастните български граждани са застрашени от мизерия и социално изключване, 52 % от децата ни живеят в бедност.
9. Първи сме в ЕС по неграмотност.
10. Според докладите на Европейската комисия, България е най-престъпната и корумпирана страна в ЕС.
11. На първо място по самоубийства (включително и детски такива) сме в Европа.
Всичко това показва, че ние сме провалена държава (на английски "failed state").
От Възраждане призоваваме държавния глава да прояви мъжество. "За съжаление, повечето от нещата, които казва президентът, остават само на думи, а ние го призоваваме към действия - сега е моментът да прояви мъжество!", заяви Боян Захариев, председател на Възраждане – ж.к. Младост.
"Трябва да има специална съдебна институция, специален трибунал, който да се занимава с разследването на престъпния процес, който беше наречен преход", подчерта Костадинов. "Нужно е да видим министър-председатели с белезници, министри в арестите, правораздаване в няколко месеца, а не в рамките на десетилетия", посочи той. Според него трябва да се забранят политически организации, "които са се структурирали повече като престъпни кланове и олигархични групировки, отколкото като политически партии".
"Всички тези действия ще доведат до изчистване на обществото и въвеждане на принципа на справедливото законово възмездие за всички престъпници и до преосноваване на държавата. Това е пакет от мерки, които трябва да бъдат предприети, иначе България като държава и нация ще умре", завърши Костадинов.

pismo 1
pismo 2
pismo 3

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ