На кого е държавата – на гражданите или на олигарсите?


Страната се тресе от грандиозен скандал. Скандал с мирис на много пари, лобизъм и корупция. Скандал, който ни напомня, на кого е всъщност държавата. Напомня ни, че е на всеки друг, но не и на нас – народа. Напомня ни, че тези които ни управляват, май не са точно тези, за които гласуваме и които глед ...

На кого е държавата – на гражданите или на олигарсите?
Страната се тресе от грандиозен скандал. Скандал с мирис на много пари, лобизъм и корупция. Скандал, който ни напомня, на кого е всъщност държавата. Напомня ни, че е на всеки друг, но не и на нас – народа. Напомня ни, че тези които ни управляват, май не са точно тези, за които гласуваме и които гледаме по телевизионните екрани. Скандал, който за пореден път ни убеждава, че живеем във фасадна демокрация!

Войната между двамата крупни олигарси, приближени до властта – Кирил Домусчиев и Валентин Златев, съвсем сериозно заплашва да разклати стабилността в страната и да доведе до непредсказуеми последици за цялото ни общество. Нещо повече, практически цял един сектор от енергетиката ни – този на пазара на горива и петролни продукти е превърнат в заложник на корпоративните игри, между споменатите по-горе персони, а десетки хиляди малки търговци от бранша и техните семейства, буквално треперят за поминъка си. В разгорялата се война, разбрахме че са се включили и други олигарси, заставащи на едната или другата страна, но всеки един от тях, воден не от принципни съображения, а от лични и корпоративни такива. Някои свързани с търговията с горива, други пък заинтересовани от предстоящи крупни медийни сделки. И в целия този омерзителен спектакъл, като че ли единствения интерес, който остава на заден е план е този на суверена. Само за него никой не го е еня.Ние от Възраждане, считаме че това не може да продължава така. Недопустимо е цяла една страна да бъде заложник на междуолигархични битки, а държавата да бъде ням свидетел. Не може първо да приемеш закон (по същество абсолютно лобистки акт), който облагодетелства единия олигарх, а след това, за да компенсираш другия, налагаш 6-месечен мораториум върху влизането в сила на същия този закон. А през това време, обществото се тресе от скандали, несигурност и откровена паника. После се чудим защо бягат инвеститорите. Така не се управлява! Според хатъра на един или друг корпоративен клан. А най-отблъскващото е, че цялата тази каша бе забъркана от народен представител на т.нар. „ВМРО“. Излиза че тези, които се пишат патриоти и са призвани по дефиниция да защитават интересите на нацията и всеки един неин представител, са всъщност обикновени марионетки на едрия български олигархат, който ежедневно разсипва родината ни. Времето за Възраждане, май ще дойде по-бързо, отколкото сме предполагали!

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ