Възродените семейни ценности са единствения път за връщане на нормалността


Възраждане започна 2019 г. с кампания в подкрепа на традиционното българско семейство, защото изминалата 2018 г. показа, че това е най-важният за решаване проблем пред обществото. Поставените през декември в някои градове билбордове, пропагандиращи към хомосексуални връзки ясно показаха, че сме дост ...

Възродените семейни ценности са единствения път за връщане на нормалносттаВъзраждане започна 2019 г. с кампания в подкрепа на традиционното българско семейство, защото изминалата 2018 г. показа, че това е най-важният за решаване проблем пред обществото. Поставените през декември в някои градове билбордове, пропагандиращи към хомосексуални връзки ясно показаха, че сме достигнали дъното. Рекламата на хомосексуализма е заляла цялото ни общество, а атаката вече достига такива нива, че едно нормално българско семейство, съставено от мъж и жена, започва да изглежда като малцинство. Безпардонно се посяга и на децата, които от ранна възраст биват облъчвани от медиите, че единственият пример за подражание трябва да бъдат модните транссексуални „икони”.
Унищожението на традиционното семейство е повсеместно и видимо за все повече хора, както в България, така и в Европа и САЩ. Ненормалността бива представяна за нормално. Тя се налага по изключително агресивен начин, като кампанията в нейна подкрепа е повсеместна - ненормална сексуалност, ненормално изкуство, ненормална култура, образование и превърнато в бизнес здравеопазване. Най-голямата ненормалност у нас обаче е това, че огромна част от българите не виждат унищожението. В същото време, всеки който се опита да критикува или да се бори с наложеното ненормално статукво бива заклеймяван като аутсайдер, хейтър, комунист и т.н. Вярващите в Бог, Родина, семейство и два пола биват заклеймявани като ненормално малцинство, срещу което е необходимо да се използва репресивния апарат на държавата.
Поради тази причина, ние от Възраждане считаме, че точно възраждането на семейството като ценност е първата стъпка към възраждането на българската нация. Необходимо е бракът отново да бъде превърнат в институция, защото днес тя вече не съществува. Трябва ясно да се разбере, че бракът не е партньорство, а съюз.
Семейството трябва да бъде юридически дефинирано като съюз от мъж и жена. Българската държава е заинтересована от този съюз, защото само той ражда, отглежда и възпитава деца. Този съюз трябва да бъде траен и продължаващ десетилетия, защото само така ще имаме израснало и възпитано поколение.
Днес България се намира в чудовищен демографски срив. Тенденцията е катастрофална и непозната досега в човешката история. Причините за това обаче не са само икономически. Много по-разрушително въздействие оказва токсичната обществена среда с безразборното харчене на ресурси, които не са в полза на нацията и семейството.
Решението за преодоляване на този демографски и семейно-ценностен колапс е в правилното използване на всички лостове на държавното управление.
За да има демографски прираст е необходимо да има три и повече деца в семейството. Но за да се случи това, управлението на държавата трябва да бъде поето от хора, за които семейството е ценност.
Проблемът с ниската раждаемост не е само финансов. Семействата в даваните ни постоянно за пример богати западни общества имат по едно-две деца. В същото време, в държави като Косово например, децата са по 4-5.
Необходима е незабавна смяна в модела на социалните плащания, които получават родителите. На първо място, ние от Възраждане считаме, че всяко българско дете заслужава да получава подкрепа от държавата. Тя обаче не трябва да бъде за сметка на останалите родители. Необходими са данъчни облекчения, като сред възможните за това варианти е процентното намаляване на осигуровките при всяко следващо дете. Възможно е и намаляване на местните данъци, като така дори общините ще могат да се конкурират и да привличат млади семейства. Задължително е и поетапното отпадане на ДДС за лекарствата. Също така, държавата е длъжна да подпомага семействата с репродуктивни проблеми чрез финансиране на лечението им.
Изравняването на стандарта на живот между България и останалите държави от ЕС е задължително условие, за да постигнем демографски прираст, като това може да стане само чрез спазване върховенството на закона и неприкосновеността на частната собственост.
Децата не трябва да бъдат изпитание или трагедия за родителите, а нещо, което може да се постигне с лекота. Младите семейства трябва да получават гарантирани от държавата заеми, за да могат да закупят жилище – било първо докато са с едно дете или по-голямо, ако имат второ, трето или четвърто дете.
Съществуват още редица мерки, които през годините са показали своята ефективност в други държави. За да бъдат приложени обаче е необходимо страната да се управлява от хора, които разбират, че за държавата е много по-важно да има здрави семейства с повече от две деца, отколкото магистрали, градинки и чешми.
Най-пресният пример за липсата на подобен управленски модел у нас е сравнението на отпусканите за асистирана репродукция средства и размера на предоставените на държавната администрация бонуси в края на миналата година. Това най-ясно показва обърнатите приоритети на днешните така наречени управленци на страната.
И въпреки че в третото правителство на Бойко Борисов имаше специално назначен вицепремиер по демографските въпроси, не само че нищо не бе променено, но дори нещата придобиха още по-катастрофален размер. За днешните управници на България са важни само усвояването на фондовете, кражбите и корупцията.
Независимо от ужасните перспективи, които се чертаят, Възраждане вярва, че има път за възход, чието начало вече е поставено с инициативата за възраждане на семейните ценности. Българският народ винаги е считал децата за нещо свещено и това усещане трудно би било премахнато, въпреки опитите за налагане на други модели и ценности.
Време ни е за Възраждане!

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ