Личности


Народни представители


Ръководство


Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Председател

Роден е във Варна, на 42 г.,  баща на две деца. Завършил е Балканистика във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" през 2002 г. и Право, пак там, през 2011 г. През 2017 г. защитава докторска дисертация в Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей на Българската академия на науките. Автор е на книги и филми с историческа тематика. Негово е авторството и на  учебника по Родинознание за 1-ви до 4-ти клас, който е алтернатива на изкривеното съдържание в учебниците по история към момента. За да запази историческата истина за поколенията българчета, д-р Костадинов издава учебника, а разпространението му е безплатно. За кратко време „Родинознание“ се превръща в най-четената книга в България.

Д-р Костадинов е председател на Възраждане и е общински съветник трети мандат от групата на Възраждане в Общински съвет Варна.

 
Цончо Ганев

Цончо Ганев

Заместник-председател

Във Възраждане  е от създаването на политическата партия и е един от идеолозите ú. Днес е част от Националния комитет на Възраждане и заема длъжността на заместник-председател. Той е с висше икономическо образование. Завършил е специалност Икономика на търговията в Стопанска академия „Д.А. Ценов” гр.Свищов. Владее английски и руски език. Семеен е, с едно дете. Професионалният му път включва мениджърски позиции в международни компании. Там натрупва управленски и организационен опит, умение да ръководи и създава екипи от добре мотивирани професионалисти. Дейността му е свързана с високи успехи, отлични резултати и задълбочени познания на бизнес средата в България. Цончо Ганев е общински съветник първи мандат от групата на политическа партия Възраждане в Общински съвет Варна.

 

 
Петър Петров

Петър Петров

Заместник-председател

Адв. Петър Петров е магистър по право от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Днес е член на Софийската адвокатска колегия и съдружник в адвокатско дружество „Йосифова, Иванов и Петров“.

Той е един от създателите на политическа партия Възраждане, член на Националния комитет на Възраждане и заема длъжността на заместник-председател на партията от нейното учредяване до настоящия момент.

Женен, с едно дете. Владее писмено и говоримо английски език.

 

 
Георги Георгиев

Георги Георгиев

Заместник - председател

Георги Георгиев е роден в град Добрич на 12 май 1981 година. Средното си образование завършва във Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски със специалност „Стопански мениджмънт”, а висшето в Стопанска академия „”Д. А Ценов”. Бакалавър по специалност „Счетоводство и контрол” и магистър „Отчетност на финансови предприятия”. В момента Георги Гергирв работи в частния сектор със стартиращи предприемачи и международни компании, опериращи на българския пазар. От над 15 години развива семейна пчеларска ферма в добруджанското село Змеево. Семеен с две деца. Дългогодишен състезател по карате и иайдо. Носител на медали в национални шампионати.

 
Николай Дренчев

Николай Дренчев

Организационен секретар

Той е един от учредителите на Възраждане. От първия конгрес на партията в гр. Плиска през 2014 г.  досега той е неин организационен секретар.

Инж. Николай Дренчев  е бивш офицер – военен пилот на изтребител МиГ-23МЛД, предприемач с успешен бизнес, баща на шест деца, известен в редица обществени и граждански организации, които се занимават с проблеми, свързани с образованието и детското законодателство.

 
Валери Сираков

Валери Сираков

Областен координатор за Област Видин

Учредител  на структурата на Възраждане в град Видин през 2017 г., днес Валери Сираков е областен координатор на партията за област Видин  и член на Организационния съвет. Роден е  през 1956 г. в град Велико Търново. Средно образование завършва в град Червен бряг, а висше в СА "Д. А. Ценов" гр. Свищов със  специалност Финанси и кредит.

Професионалният му път започва през 1980 г. в Министерство на финансите - Държавен финансов контрол - Видин  - "Финансови ревизии в предприятията от промишления сектор" и преминава през управленски позиции в банки и други сектори. Има опит в управлението на големи екипи от професионалисти.

Валери Сираков е утвърден общественик, организатор и учредител на граждански структури и движения.

Владее писмено и говоримо руски език.  Семеен е, с две деца и три внучета!

 

 
Ивайло Папов

Ивайло Папов

Председател на Възраждане Враца

Роден е през 1978 г. в град Враца. Средното си образование завършва в СОУ „Христо Ботев“, профил Философия, в родния си град. Висшето му образование със степен  магистър е по История и география и Право.

От 2002 г. изпълнява своето призвание - учител по История и цивилизации в ПТГ „Никола Йонков Вапцаров“, град Враца. 

Ивайло Папов е един от създателите на структурата на Възраждане във Враца. Баща на две деца.

 
Даниел Петров

Даниел Петров

Учредител на Възраждане Габрово

Той е завършил средното си образование през 1998 г. със специалност Икономика, управление и финансови в търговията, а в момента изучава специалност „Технология на материалите и материалознание“ в  Технически университет Габрово.  Днес той е преуспяващ предприемач, семеен с едно дете.

Даниел Петров е един от учредителите на структурата на Възраждане в град Габрово.

 
Юлиян Губатов

Юлиян Губатов

Председател на централната контролна комисия

Роден е през 1987 г. и е  завършил бакалавър и магистър в Икономически университет- Варна със специалност Счетоводство и контрол.  Днес работи като финансист. Юлиян Губатов е един от учредителите на Възраждане.  Семеен, с едно дете. 

 

 

 
Ивелин Първанов

Ивелин Първанов

Член на Организационния съвет

Ивелин Първанов е на 47 години. Той е писател. Автор на първия български геополитически роман "Атентаторът".

Има издадени книги на военно-историческа тема.

Участник в първата мироопазваща мисия на българските въоръжени сили. Награден с медала на ООН "В служба на мира".

Член е на Организационния съвет на Възраждане.

 
Ангел Георгиев

Ангел Георгиев

Областен координатор на Област Пловдив и Област Смолян

Роден е през 1989 г. Завършил е "Право" във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий". Във Възраждане е от създаването  на организацията, член е  и на Организационния съвет.

Развива се професионално като съветник  по въпроси, касаещи различни юрисдикции в голяма международна компания.

Владее английски език,  семеен, с едно дете. 

 

 

 
Димчо Димчев

Димчо Димчев

Председател на Възраждане Лондон

Роден е през 1978 г. Завършва средно специално образование с отличен успех в Икономически техникум, а висшето си образование завършва в "Икономически университет" - Варна.

Работи като маркетинг мениджър в град Лондон, Великобритания.

Баща на едно дете.

 
Искра Михайлова

Искра Михайлова

Председател на Възраждане Стара Загора

Родена е през 1982 г.  в Стара Загора, където живее и до днес. По професия е специалист по връзки с обществеността.

Искра Михайлова е общински съветник първи мандат в Общински съвет Стара Загора. Член е на постоянните комисии по: Култура, туризъм и вероизповедания; Образование, наука и защита правата на децата; Социална политика; Комисията по чл.6 ОТ ПФППДАРСЛЖСНРП (асистирана репродукция). Участва в две временни комисии за проверка на общинските дружества и комисия за определяне на ТБО.

Тя е председател на Възраждане Стара Загора и член на Организационния съвет на Възраждане.

Семейна е  с едно дете.

 
Александър Арангелов

Александър Арангелов

Председател на Възраждане София

Роден е през 1980 г. в град Самоков, израснал в София и от 37 години живее там.  Александър Арангелов е един от учредителите на  политическа партия Възраждане. Той е председател на Възраждане София.

След отбиване на военната си служба, почти 10 години работи в МВР.  Днес развива собствен бизнес като строителен предприемач, като е в сферата от 13 години. Баща на едно дете.

 
Николай Костадинов

Николай Костадинов

Член на Организационния съветт

Николай Костадинов е на 37 год. Член е на Организационния съвет на Възраждане и е общински съветник първи мандат от групата на Възраждане в Общински съвет Варна.
Завършил е Професионална гимназия по икономика «Д-р Иван Богоров», бакалавър в Икономически университет Варна, специалност Икономика на търговията, магистър към ИУ - Варна по публичен мениджмънт и административна власт.
Николай Костадинов е предприемач, който развива собствен бизнес в сферата на търговията. Баща е на едно дете.
 
 
 
Никола Димитров

Никола Димитров

Член на Организационния съвет

Роден през 1990 г. в град Елхово. Той е един от учредителите и създателите на Възраждане, а днес е член на Организационния съвет.

Средното си образование завършва в ПТГ "Иван Райнов" - гр. Ямбол. През 2013 г. завършва Технически университет Варна, като инженер по комуникационна техника и технология.

От 2015 г.  Никола Димитров се специализира в своята професионална сфера. От 2018 г. той е собственик на фирма, която се занимава с комуникации. 

 
Деян Николов

Деян Николов

Секретар на Възраждане София

Деян Николов е икономист. Завършил е „Бизнес и икономика“, със специализация „Икономическа социология“. Развива се професионално в сферата на логистиката, статистиката, бизнес анализа, мениджмънта. Работи с някои от най-големите компании в света. В момента си партнира с компания, която разработва софтуерни продукти, които на базата на изкуствен интелект прогнозират и оптимизират оперативните процеси на най-големите
световни логистични компании. Ежедневно комуникира с бизнес елита на Европа и света.

 

 

 
Елена Гунчева

Елена Гунчева

Кандидат за народен представител

Адвокат Елена Гунчева  завършва  средното си образование  в ЕСПУ "Лиляна Димитрова", а УПК със специалност Администратор документалист - в Икономически техникум - Пловдив. Магистър по право от ПУ "Паисий Хилендарски".
От 2000 г. до 2010 г. е била юрисконсулт - старши и главен - в Община Пловдив, в дирекции "Общинска собственост" и "Правно-нормативно обслужване".От началото на 2011 г. е адвокат към Адвокатска колегия Пловдив. Има син на 15 години.
Най-главната й цел, бидейки политик, е защитата на българските национални интереси и политическата независимост на България. Бори се непоколебимо за възстановяване качеството и престижа на родното образование и здравеопазване.

 
Ивайло Хъневски

Ивайло Хъневски


Роден е в гр.Разград. Висшето си образование завършва във Висшето военноморско училище "Никола Й.Вапцаров" гр.Варна със степен магистър по специалност "Корабоводене" за търговския флот. Професионалната му кариера започва през 2012 г. като кадет в чуждестранна компания. От 2015 е "Вахтен помощник капитан".
През 2019 придобива правоспособност "Старши помощник капитан".
От студентските си години се занимава активно с обществена дейност като част от младежка организация. Член е на Възраждане от създаването на  организацията.

 
Димо Дренчев

Димо Дренчев

Кандидат за народен представител

Димо Дренчев е сред основателите на Възраждане. Завършва Нов български университет със специалност "Маркетинг".

Днес е предприемач с успешен собствен бизнес,

Женен с три деца.

 
Цвета Рангелова

Цвета Рангелова

Председател на Възраждане Благоевград

Родена е 1976 година в град Видин, но от 1995 г. живее в град Благоевград. Притежава висше образование със специалност  „Право” от  ЮЗУ „Неофит Рилски“. От 2001 г. е  адвокат, член на Адвокатска колегия – Благоевград. Семейна, с едно дете.

Цвета Рангелова е председател на структурата на Възраждане в Благоевград.

 
Александър  Стойков

Александър Стойков

зам.председател на Възраждане Благоевград

Предприемач с Висше образование.

Александър Стойков е зам. председател на Възраждане Благоевград.

 
Стоян Таслаков 

Стоян Таслаков 


Стоян Таслаков е роден на Благовещение – 25-ти март 1987г. Родом от град Стамболийски. Семейството му произхожда от село Црънча, Пазарджик.

След завършване на средното си образование (2006 г.) работи в няколко от най-големите промишлени предприятия в региона на Пловдив – завода за целулоза „Монди“ – гр. Стамболийски и „Готмар“ – гр. Съединение.

През 2010 година завършва бакалавърска степен по бизнес администрация в Европейския колеж по икономика и управление в гр. Пловдив. В следващите две години специализира магистърска степен по Управление на проекти, финансирани от структурните фондове на Европейския съюз във ВСУ „Черноризец Храбър“. Завършвайки с отличен успех е награден със стипендия от университета за стаж в европейските институции в Брюксел. Там взима участие в няколко семинара в Европейския парламент, Комитета на регионите и Европейската комисия, където се запознава с работата на съответните институции.

През 2012 година започва работа като управител на главнен склад в известна мебелна компания. През 2016 г. решава че е време да се сдобие с международен опит и заминава за Великобритания. Приема работа за най-голямата строителна компания в Обединеното кралство и шеста по големина в света. През 2017 регистрира собствена фирма – „Таслакорп ЛТД“, занимаваща се с пасивна противопожарна защита и продължава да работи като подизпълнител. Фирмата функционира успешно досега.

В същия предиод Стоян Таслаков инициира родителски комитет за създаване на Първо Българско училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Ковънтри, Великобритания. В началото се записват 20 българчета, които изучават четмо и писмо на родния си език, както и история и традиции на България. Училището съществува вече пета година, като броя на българчетата се е удвоил. През 2019 г. става един от инициаторите на Възраждане Лондон, а през 2020 г. се включва в учредяването на структура на Възраждане в община Стамболийски.

Към момента е член на „Мрежата за изборни доброволци в Обединеното кралство“, която помага на българската общност и посолството за организацията и провеждането на избори.

 

 
Георги Дичев

Георги Дичев


 
Борис Аладжов

Борис Аладжов

Председател на Възраждане Бургас

Роден в град Бургас, на 41 години, семеен е с две деца.  Завършил е магистратура в стопанска академия "Димитър Апостолов Ценов"- Свищов, специалност "Мениджмънт на бизнес организациите". Развива се професионално като специалист развитие на пазари в една от най-големите международни компании. Експерт е в областта на маркетинга, финансите и управлението.

Борис Аладжов е председател на структурата на Възраждане в Бургас.

 
Ива Ангелкова

Ива Ангелкова

Секретар на Възраждане Стара Загора

 Родом е от Казанлък, но от години живее и работи в Стара Загора. Семейна е, майка на две деца. От четири години е член на Възраждане, към момента е  секретар на структурата в града.

Ива Ангелкова е магистър инженер „Екология и опазване на водите“, магистър „Индустриален мениджмънт“, с дългогодишен стаж в производствени предприятия в областта на екологията и безопасността на работното място. Ангажирана с проблемите на екологията и е един от експертите на Възраждане в това направление. 

 
Николай Георгиев

Николай Георгиев

Областен координатор на Област Хасково

Роден през 1975 г., семеен, живее и работи в град Харманли. Той  е първи мандат общински съветник на Възраждане в Общински съвет - град Харманли.
Винаги е работил в името на просперитета на България и българския народ. През 2016 година, когато бежанските центрове в България бяха препълнени с мигранти, а в най-големия от тях - този в Харманли числеността им надвишаваше 3 000, Николай Георгиев организира масови протести и заедно с хиляди жители на Харманли успяха да постигнат  екстрадиране на множество от тях. Винаги е защитавал българщината и традиционните  семейни ценности.
 
Иво Русчев

Иво Русчев

зам.председател на Възраждане София

Иво Русчев е зам. - председател на Възраждане София. Той е на 42 години, роден е и е израснал в град София.   Потомък е на рода на Софроний Врачански.

Завършва средното си образование в частна професионална гимназия със специалност „Банково дело и счетоводство”. След което, завършва висшето си образование в УНСС със специалност „Икономика на търговията“. Иво Русчев е предприемач и инвеститор. Женен, с едно дете.

 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ