Личности


Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Председател

Д-р Костадин Костадинов - председател на възраждане

Роден е във Варна, на 41 г. е,  баща на две деца. Завършил е Балканистика във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" през 2002 г. и Право, пак там, през 2011 г. През 2017 г. защитава докторска дисертация в Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей на Българската академия на науките. Автор е  на книги и филми с историческа тематика. Негово е авторството и на учебника по Родинознание за 1-ви до 4-ти клас, който е алтернатива на изкривеното съдържание в учебниците по история към момента. За да запази историческата истина за поколенията българчета, д-р Костадинов издава учебника, а разпространението му е безплатно. За кратко време „Родинознание“ се превръща в най-четената книга в България. Д-р Костадинов е председател на Възраждане и е общински съветник трети мандат от групата на Възраждане в Общински съвет Варна.

Д-р Костадинов е водач на листата на Възраждане на кандидатите за народни представители на  3 МИР – Варна и 25 МИР София.

 
Цончо Ганев

Цончо Ганев

Заместник - председател

Водач на листата на кандидатите на Възраждане за народни представители в град 1 МИР  Благоевград и 2 МИР Бургас е  Цончо Ганев.

Той е във Възраждане от създаването на политическата организация и е един от идеолозите ú. Днес е част от Националния комитет на Възраждане и заема позицията на заместник-председател. Той е с висше икономическо образование.

Завършил е специалност „Икономика на търговията” в Стопанска академия „Д.А. Ценов” гр.Свищов. Владее английски и руски езици. Семеен е, с едно дете. Професионалният му път включва мениджърски позиции в международни компании. Там натрупва управленски и организационен опит, умение да ръководи и създава екипи от добре мотивирани професионалисти. Дейността му е свързана с високи успехи, отлични резултати и задълбочени познания на бизнес средата в България.

Цончо Ганев е общински съветник първи мандат от групата на политическа партия Възраждане в Общински съвет Варна.

 
Петър Петров

Петър Петров

Заместник - председател

Адв. Петър Петров е водач на листата на на кандидатите на Възраждане за народни представители за 24 МИР София и за 12 МИР Монтана.

Той е магистър по "Право" от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Днес е адвокат, член на Софийската адвокатска колегия и съдружник в адвокатско дружество „Йосифова, Иванов и Петров“. Женен, с едно дете. Владее писмено и говоримо английски език.

Адв. Петър Петров е един от създателите на политическа партия Възраждане, член на Националния комитет на Възраждане и заема позицията на заместник-председател на партията от нейното учредяване до настоящия момент.

 
Николай Дренчев

Николай Дренчев

Организационен секретар

Инж. Николай Дренчев е водач на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане за 15 МИР Плевенски и 23 МИР София

Той е един от учредителите на Възраждане. От първия конгрес на партията в гр. Плиска през 2014 г. и досега той е неин организационен секретар.

Родолюбец, бивш офицер – военен пилот на изтребител МиГ-23МЛД, предприемач с успешен бизнес, баща на 6 деца, широко известен в редица обществени и граждански организации, които се занимават с проблеми, свързани с образованието и детското законодателство.

 
Пламен Пасков

Пламен Пасков


Пламен Пасков, водач на 4 МИР Великотърновски и 9 МИР  Кърджалийски
Той е роден през 1965 г. Средното си образование завършва с отличие в ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград, след което завършва "Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина" (днес Тракийски университет), специалност "Ветеринарна медицина". До 2000 г. практикува като лекар. С група ентусиасти създава ветеринарен софтуер. Разработката се приема много добре на пазара в България, който обаче бързо се изчерпва. През 2000 г. получава покана от голяма ветеринарна клиника в Москва, където да изпробват софтуера. Отива с нагласата да остане 3 – 4 месеца, но впоследствие остава да живее в руската столица.
През 2001 г. внедрява разработката в Московското обединение на ветеринарните медици. Създава собствена компания и в Москва: ООО „Эдлинай Ко“ (Edliny LLC), която предоставя услуги по внедряване, настройка, поддръжка и обучение на ветеринарния софтуер, мениджмънт и оптимизация на ветеринарния бизнес, консултации, разработка на бизнес планове и маркетингови изследвания за ветеринарни клиники, фармацевтични организации и други компании в сферата на ветеринарната медицина и зообизнеса.
През 2003 – 2004 година издава „Мениджмънт на ветеринарния бизнес“ в 2 тома.
Компанията му „Эдлинай Ко“ въвежда няколко големи западни компании на пазара в Русия, последната от които е "Алфасан". Провежда маркетингови изследвания и за "Вирбак", Франция.

Пламен Пасков е част от гражданската квота на кандидатите за народни представители на  политическа партия Възраждане на Парламентарни избори 2021 г.

 
Валери Сираков

Валери Сираков


Валери Сираков, водач на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане за 5 МИР Видин,  на второ място в листата на кандидатите  за народни представители в  12 МИР Монтана.

Той е учредител  на структурата на Възраждане в град Видин през 2017 г., днес е областен координатор на партията за област Видин  и член на Организационния съвет.

Роден  през 1956 г. в град Велико Търново. Средно образование завършва в град Червен бряг, а висше в СА "Д.А.Ценов" гр.Свищов със  специалност „Финанси и кредит“.

Професионалния му път започва през 1980 г. в Министерство на финансите - Държавен финансов контрол -Видин  - "Финансови ревизии в предприятията от промишления сектор" и преминава през управленски позиции в банка и други сектори. Има опит в управлението на големи екипи от професионалисти. Валери Сираков е утвърден общественик, организатор и учредител на граждански структури и движения. Владее писмено и говоримо руски език.  Семеен е, с две деца и три внучета!

 

 
Ивайло Папов

Ивайло Папов


Ивайло Папов  водач на листата на кандидатите  за народни представители на Възраждане за 6 МИР Врачански.

Той е роден през 1978 г. в град Враца. Средното си образование завършва в СОУ „Христо Ботев“, профил Философия, в родния си град. а висшето му образование в степен  магистър е по "История и география" и "Право".

От 2002 г.  изпълнява своето призвание - учител по "История и цивилизации" в ПТГ „Никола Йонков Вапцаров“, град Враца.  Ивайло Папов е един от създателите на структурата на Възраждане във Враца и неин председател от основаването досега. Баща на две деца.

 
Даниел Петров

Даниел Петров


Даниел Петров  е водач на листата на кандидатите  за народни представители на Възраждане за  7 МИР Габровски.
Той е завършил средното си образование през 1998 г. , със специалност „Икономика, управление и финанси в търговията“ , а висшето си образование завършва в  Технически университет Габрово със специалност „Технология на материалите и материалознание“. Днес той е успешен предприемач, семеен с едно дете.

Даниел Петров е един от учредителите на структурата на Възраждане в град Габрово, на която и до днес е член.

 
Юлиян Губатов

Юлиян Губатов


Юлиян Губатов е водач на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане за 8 - ми МИР Добрич.
Роден е през 1987 г., семеен, с едно дете.  Завършил е бакалавър и магистър в "Икономически университет" - Варна със специалност "Счетоводство и контрол". Днес работи като финансист.
Юлиян Губатов е един от учредителите на Възраждане. Към настоящия момент е председател на централната контролна комисия на организацията

 
Румяна Ченалова

Румяна Ченалова


Румяна Ченалова е водач на листата на кандидатите  за народни представители на Възраждане за 10 МИР Кюстендил,  на второ място в листата на кандидатите  за народни представители за 24 МИР.
Завършила е средното си образование в гр. Стара Загора. След това завършва специалност "Право" в СУ, както и "Теория и история на културата" - ИФ при СУ.
В професионалния си път Румяна Ченалова е преминала през всички звена на съдебната система - адвокат, районен прокурор, заместник окръжен прокурор и съдия в Софийски градски съд.
Тя е част от гражданската квота на кандидатите за народни представители на  политическа партия Възраждане на Парламентарни избори 2021 г.
 
Ивелин Първанов

Ивелин Първанов


Ивелин Първанов е водач на листата на кандидатите за народни представители в 11 МИР Ловешки. Той е на 47 години, писател.

Автор на първия български геополитически роман "Атентаторът". Има издадени книги на военно-историческа тема.

Участник в първата мироопазваща мисия на българските въоръжени сили. Награден с медала на ООН "В служба на мира". 

 
Николай Георгиев

Николай Георгиев


Николай Георгиев е водач на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане за 13 МИР Пазарджишки и 29 МИР Хасковски.
Николай Георгиев е роден през 1975 г., семеен, живее и работи в град Харманли.
Детските и юношеските си години, в по-голямата им част, е прекарал в Пазарджик.
Николай Георгиев е първи мандат общински съветник на Възраждане в град Харманли.
Винаги е работил в името на просперитета на България и българския народ. През 2016 година, когато бежанските центрове в България бяха препълнени с мигранти, а в най-големия от тях - този в Харманли числеността им надвишаваше 3 000, Николай Георгиев организира масови протести и заедно с хиляди жители на Харманли успяха да постигнат  екстрадиране на множество от тях.
Винаги през живота си е защитавал българщината и традиционните  семейни ценности.
 
Димо Дренчев

Димо Дренчев


Димо Дренчев е водач на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане за 14-ти МИР Пернишки. 

Той е роден през 1978 г.  Завършил е средното си образование в 125-то ЕСПУ, гр.София. Завършил е "Икономика" в Нов български университет. 

От 1996 г. се занимава с частен бизнес в сферата на производството и монтаж на нестандартни метални конструкции.  Женен, с 3 деца.

 
Елена Гунчева

Елена Гунчева


Елена Гунчева е водач на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане за 16-ти МИР Пловдив и втора в листата на кандидатите на Възраждане за народни представители за 5-ти МИР Видински.

Тя е родена през 1971 г. в Пловдив. Средното си образование завършва в ЕСПУ "Лиляна Димитрова", а УПК със специалност Администратор документалист - в Икономически техникум, гр. Пловдив. Магистър по право от ПУ "Паисий Хилендарски". От 2000 г. до 2010 г. работи като старши и главен юрисконсулт в Община Пловдив, в дирекции "Общинска собственост" и "Правно-нормативно обслужване". От началото на 2011 г. е адвокат към Адвокатска колегия Пловдив. Майка на едно дете.

Елена Гунчева е част от гражданската квота на кандидатите за народни представители на  политическа партия Възраждане на Парламентарни избори 2021 г.

 
Ангел Георгиев

Ангел Георгиев


Ангел Георгиев водач на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане за 17 - ти МИР Пловдивски и 22-ри МИР Смолянски.

Той е роден през 1989 г. Завършил е "Право" във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий".  Развива се професионално като съветник  по въпроси, касаещи различни юрисдикции в голяма международна компания. Владее английски език,  семеен, с едно дете. 
Във Възраждане е от създаването  на организацията, член е на Организационния съвет и Областен координатор на област Пловдив и област Смолян.

 
Ивайло Хъневски

Ивайло Хъневски


Ивайло Хъневски е водач на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане за 18-ти МИР Разградски.

Роден е през 1990 г. в гр.Разград. Висшето си образование завършва във Висшето военноморско училище "Никола Й. Вапцаров" гр.Варна със степен магистър по специалност "Корабоводене за търговския флот". Професионалната му кариера започва през 2012 г. като кадет в чуждестранна компания. От 2015 работи като "Вахтен помощник капитан".

През 2019 г. придобива правоспособност "Старши помощник капитан".

Член е на Възраждане от учредяването на организацията.

 
Адв. Златан Златанов

Адв. Златан Златанов


Адвокат Златан Златанов е водач на листата на 19 МИР Русе.

Той е роден през 1979 г.  Потомък на славния български род Матови от гр.Струга, родственици на Братя Миладинови. Син на известния национален реставратор Стоян Йорданов- Тениска, реставрирал Народния театър, Свищовската академия, къщата Калиопа и др. обекти от национално културно значение.

Семеен, с две деца, съпругата му Юлия е бесарабска българка. Бил е дългогодишен младежки активист и председател на Студентския съвет на Русенския университет (1999-2004), председател на КС на Националното представителство на студентските съвети, председател на съвета на съдебните заседатели ( 2000- 2005), член на Адвокатски съвет на Адвокатска колегия - Русе. Владее английски, руски и немски език.

 
Димчо Димчев

Димчо Димчев


Димчо Димчев е водач на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане за 20-ти МИР Силистренски.

Той е роден през 1978 г. Завършва средно специално образование с отличен успех в Икономически техникум, а висшето си образование завършва в "Икономически университет" - Варна.

Работи като маркетинг мениджър.

 
Искра Михайлова

Искра Михайлова


Искра Михайлова водач на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане за 21-ви МИР Сливенски и 27-ми МИР Старозагорски.

Тя е родена през 1982 г.  в Стара Загора, където живее и до днес. По професия е специалист по връзки с обществеността.

Искра Михайлова е общински съветник първи мандат в Общински съвет Стара Загора. Член е на постоянните комисии по: Култура, туризъм и вероизповедания; Образование, наука и защита правата на децата;

Социална политика; Комисията по чл.6 ОТ ПФППДАРСЛЖСНРП (асистирана репродукция). Участва в две временни комисии за проверка на общинските дружества и комисия за определяне на ТБО.

Искра Михайлова е позната и с дейността си по различни обществени каузи. Семейна е, с едно дете.

Председател е на структурата на  Възраждане в Стара Загора, член на организационния съвет на партията.

 
Александър Арангелов

Александър Арангелов


Александър Арангелов е водач на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане за 26 МИР София.

Той е роден през 1980 г. в град Самоков, израснал в София и от 37 години живее там. След отбиване на военната си служба, почти 10 години работи в МВР.  Днес развива собствен бизнес като строителен предприемач, като е в сферата от 13 години. 

Александър Арангелов е един от учредителите на  политическа партия Възраждане. Баща на едно дете.

 
Димитър Василев

Димитър Василев


Димитър Василев е водач на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане за 28-ми МИР Търговищки.

Той е роден през 1969 г. Професионално се развива в сферата на частния бизнес.

Семеен е, с деца. Родолюбец не само по душа, но и по рождение. Произхожда от рода на сподвижник на Христо Ботев.

Димитър Василев е човек, който предпочита повече да работи и по-малко да говори. Той е сред новите членове на Възраждане, но вече по негова инициатива възрожденци засадиха гора от  35 000 дървета "Медоносна акация", с което ще подпомогнат пчеларството в района.

 
Николай Костадинов

Николай Костадинов


Николай Костадинов е водач на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане за 30 МИР Шуменски. Той е на 37 г.,  баща на едно дете.
 
Завършил е Професионална гимназия по икономика «Д-р Иван Богоров», бакалавър в Икономически университет Варна, специалност Икономика на търговията, магистър към ИУ - Варна по публичен мениджмънт и административна власт.
 
Николай Костадинов е предприемач, който развива собствен бизнес в сферата на търговията. Той е общински съветник първи мандат от групата на Възраждане в Общински съвет Варна.
 
Никола Димитров

Никола Димитров


Никола Димитров  е водач на листата на кандидатите  за народни представители на Възраждане за 31 МИР Ямболски.

Той е роден през 1990 г. в град Елхово. Средното си образование завършва в ПТГ "Иван Райнов" - гр. Ямбол. През 2013 г. завършва Технически университет Варна, като инженер по комуникационна техника и технология.

От 2015 г.  Никола се специализира в своята сфера. От 2018 г. той е собственик на фирма, която развива дейността си в сферата на комуникациите.  Никола Димитров е един от учредителите и създателите на Възраждане.

 
Деян Николов

Деян Николов


Деян Николов e трети в листата на Възраждане за 23 МИР  и 25 МИР София, той е икономист.

Завършил е „Бизнес и икономика“, със специализация „Икономическа социология“.

Развива се професионално в сферата на логистиката, статистиката, бизнес анализа,
мениджмънта.

Работи с някои от най-големите компании в света. В момента си
партнира с компания, която разработва софтуерни продукти, които на базата на
изкуствен интелект прогнозират и оптимизират оперативните процеси на най-големите
световни логистични компании. Ежедневно комуникира с бизнес елита на Европа и
света.

 

 
Иво Русчев

Иво Русчев


Иво Русчев е на второ място в листата на кандидатите  за народни представители в 23 МИР и 25 МИР София. 

Г-н Иво Русчев е предприемач и инвеститор, на 42 години. Завършил е
средното си образование в частна професионална гимназия със специалност „Банково дело и счетоводство”.

Завършва висшето си образование в УНСС специалност
„Икономика на търговията“.

Роден и израснал в София, потомък на Софроний
Врачански. Женен, с едно дете.

 
Тодор Ангелов

Тодор Ангелов


Тодор Ангелов е втори в листата на Възраждане за 2-ри МИР Бургас.

Семеен, с две деца, на 43 години. Роден и израснал в град Бургас. Военната си служба е отбил във военноморските сили. Завършил е висшето си образование в държавния университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас.

Там се дипломира като магистър по „Екология и опазване на околната среда“. В университета е избран за председател на Студентски съвет. Бил е и член на Академичен съвет на университета.

В дейността си като председател на СС е избран и за заместник-председател на Националното представителство на студентските съвети. За активната си дейност в тези структури е получавал редица награди.

 
Борис Аладжов

Борис Аладжов


Борис Аладжов е трети в листата на Възраждане 2 МИР Бургаски

Той е роден в град Бургас, на 41 години, семеен е с две деца.  Завършил е магистратура в стопанска академия "Димитър Апостолов Ценов"- Свищов, специалност "Мениджмънт на бизнес организациите". Развива се професионално като специалист развитие на пазари в една от най-големите международни компании. Експерт е в областта на маркетинга, финансите и управлението.

 
Ива Ангелкова

Ива Ангелкова


Ива Ангелкова е трета в листата с кандидати за народни представители на Възраждане за 27 МИР Старозагорски.

 

Родом е от Казанлък, но от години живее и работи в Стара Загора. Семейна е, майка на две деца. От четири години е член на Възраждане, към момента е организационен секретар на структурата в града.

 

Ива Ангелкова е магистър инженер „Екология и опазване на водите“, магистър „Индустриален мениджмънт“, с дългогодишен стаж в производствени предприятия в областта на екологията и безопасността на работното място.

 

Г-жа Ангелкова е ангажирана с проблемите на екологията и е един от експертите на Възраждане в това направление. 

 
Веселин Вешев

Веселин Вешев


Веселин Вешев е трети в листата на кандидатите за народни представители  на Възраждане за 3 МИР – Варненски.

Роден е в град Бяла Слатина, на 51 г., живее във Варна от над 20 години. Дългогодишен  състезател по вдигане на тежести, треньор и съдия. Шампион и рекордьор по вдигане от лег и силов трибой.

Има успехи в спорта и като треньор. Състезатели, които е тренирал, са постигали високи резултати и са част от спортния елит на България. От  няколко години е предприемач, занимава се със селско стопанство, като малък фермер.

Познава добре проблемите и перспективите на агросектора.

 
Цвета Рангелова

Цвета Рангелова


Втора в листата на кандидатите за народни представители в 1 МИР Благоевградски е Цвета Рангелова. 

Родена е 1976 година в град Видин, но от 1995 г. живее в град Благоевград. Тя е с висше образование със специалност  „Право” от  ЮЗУ „Неофит Рилски“. От 2001 г. е  адвокат, член на Адвокатска колегия – Благоевград.

Семейна, с едно дете.

Г-жа Рангелова е председател на структурата на Възраждане в Благоевград.

 
Александър  Стойков

Александър Стойков


Трети в листата е Александър  Стойков, роден в гр. Благоевград  през 1987 г. Той е  зам.-председател на общинската структура на Възраждане в гр. Благоевград.

Г-н Стойков е предприемач с висше образование.

 
Стоян Таслаков 

Стоян Таслаков 


Стоян Таслаков е роден на Благовещение – 25-ти март 1987г. Родом от град Стамболийски. Семейството му произхожда от село Црънча, Пазарджик.

След завършване на средното си образование (2006 г.) работи в няколко от най-големите промишлени предприятия в региона на Пловдив – завода за целулоза „Монди“ – гр. Стамболийски и „Готмар“ – гр. Съединение.

През 2010 година завършва бакалавърска степен по бизнес администрация в Европейския колеж по икономика и управление в гр. Пловдив. В следващите две години специализира магистърска степен по Управление на проекти, финансирани от структурните фондове на Европейския съюз във ВСУ „Черноризец Храбър“. Завършвайки с отличен успех е награден със стипендия от университета за стаж в европейските институции в Брюксел. Там взима участие в няколко семинара в Европейския парламент, Комитета на регионите и Европейската комисия, където се запознава с работата на съответните институции.

През 2012 година започва работа като управител на главнен склад в известна мебелна компания. През 2016 г. решава че е време да се сдобие с международен опит и заминава за Великобритания. Приема работа за най-голямата строителна компания в Обединеното кралство и шеста по големина в света. През 2017 регистрира собствена фирма – „Таслакорп ЛТД“, занимаваща се с пасивна противопожарна защита и продължава да работи като подизпълнител. Фирмата функционира успешно досега.

В същия предиод Стоян Таслаков инициира родителски комитет за създаване на Първо Българско училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Ковънтри, Великобритания. В началото се записват 20 българчета, които изучават четмо и писмо на родния си език, както и история и традиции на България. Училището съществува вече пета година, като броя на българчетата се е удвоил. През 2019 г. става един от инициаторите на Възраждане Лондон, а през 2020 г. се включва в учредяването на структура на Възраждане в община Стамболийски.

Към момента е член на „Мрежата за изборни доброволци в Обединеното кралство“, която помага на българската общност и посолството за организацията и провеждането на избори.

Издигнат за кандидат за народен представител от ПП “Възраждане“ в МИР 13 Пазарджик и МИР 17 Пловдив област.

 
Георги Дичев

Георги Дичев


 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ