Kоста Стоянов, „Възраждане“: Корупция ли тресе община Варна, кметът и главният архитект си затварят очите за строителството на незаконни сгради в центъра на града

Kоста Стоянов, „Възраждане“: Корупция ли тресе община Варна, кметът и главният архитект си затварят очите за строителството на незаконни сгради в центъра на града

Kоста Стоянов, „Възраждане“: Корупция ли тресе община Варна, кметът и главният архитект си затварят очите за строителството на незаконни сгради в центъра на града
 
Корупцията очевидно е пуснала дълбоки корени в община Варна, а най-лошото е, че кметът и новият главен архитект си затварят очите за строителството на незаконни сгради в центъра на града. Това заяви кандидатът за кмет на морската столица от „Възраждане“ Коста Стоянов в клип в социалната мрежа Фейсбук.
След получен сигнал от варненци по време на негова приемна с граждани, Коста Стоянов провери строителството на нова кооперация, която ще се извиси в сърцето на Варна, съобщиха от пресцентъра на партията.
„Според първоначалната ни информация става въпрос  за абсолютно незаконно строителство в имота на бивша бензиностанция, намираща се на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Битоля“, срещу болница „Св. Анна“ .
По информация от медиите става ясно, че на това място ще бъде построена най-високата сграда във Варна – 140-метров небостъргач, сграда на 41 етажа.
Само си представете за какъв бетонен блок говорим! Това е не само недопустимо, това е престъпление спрямо цялостната архитектура на Варна!“, категоричен бе Стоянов.
От направена от него  проверка на място в действителност се установи, че имотът е ограден и в него се извършват СМР.
„Към деня на проверката няколко строителни работници изпълняваха подпорна стена, а в непосредствена близост до тях бяха разположени две  пилотни машини. Тоест, на това място тече трескава работа, макар че е абсолютно незаконно!
Интересен факт беше установен от мен при проверката на място. Поставената информационна табела се отнася не за този имот, а за съседния, в който трябва да се построи ниското тяло към сградата, от към улица „Тракия“.  Казано иначе, строителят лъже най-нагло и очаква номерът му да мине, но това няма да се случи.“, коментира още Коста Стоянов.
Той посочи, че тази сграда ще приюти стотици семейства и зададе логичния въпрос:
„Тези хора ще имат по един, а дори и повече автомобили. Сега да си представим целият този трафик в час пик как се влива в едно най-натоварените кръстовища във Варна. Това означава значително увеличаване на трафика по бул. „Цар Освободител“ и съседните улици.
Освен това – взел ли е някой под внимание – има ли достатъчно детски градини, ясли, училища, които да поемат децата, които ще живеят в този огромен жилищен комплекс? Зеленината ще е мираж и всичко това се случва с мълчаливото съгласие на общината в лицето на кмета на ГЕРБ.“, категоричен бе кандидатът за кмет на „Възраждане“.
Той припомни, че въпросният имот се намира на 800 метра от сградата на Община Варна и на 350 метра от РДНСК.
За да бъдат предприети незабавни мерки, Коста Стоянов е  отправил въпрос и към министъра на Регионалното развитие дали въобще има приет ПУП за този обект и какво ще бъде неговото предназначение.
„Колко още може Варна да понесе застрояване? Ще оставим ли морската столица да се превърне в бетонна джунгла, в която децата ни да нямат въздух и зеленина? Аз казвам – не! Варна има нужда от зелени пространства и разумно строителство. „Възраждане“ няма да позволи такива безумия да се случват в морския ни град и ще се борим срещу това Варна да се превърне в една бетонна и грозна маса. Идват местни избори и Ви призовавам – излезте и изберете със съвест и мисъл за децата ни, така че те да растат на едно по-красиво и уредено място за живот!“, каза в заключение Коста Стоянов.

Актуално

„Възраждане“ представи листата си за Бургас за парламентарните избори

„Възраждане“ на Костадинов се срещна с част от екипа на Тръмп в САЩ

Структурите на “Възраждане” – Великобритания направиха филм за Априлското въстание

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!