Отворено писмо до Община Варна

 
До Иван Портних
Кмет на Община Варна
Копие до Калина Белмезова, кмет на район „Аспарухово“
ОТВОРЕНО ПИСМО
Г-н Портних,
Получихме многобройни сигнали от наши съмишленици в гр. Варна за поредната подигравка и тормоз над жителите на квартал Аспарухово.
Този път става въпрос за тормоз над децата от цяло едно училище, родителите и учителите им. Разбрахме, че с Ваша заповед НУ „Васил Левски” в кв. Аспарухово ще бъде затворено за принудителен ремонт. Посред зима и в разгара на учебната година?!? Училището беше шумно открито и рекламирано, като едно от най-модерните и красиви училища в България. На откриването му през 2012 г. присъства вицепрезидент и представители на местната власт, които шумно се хвалиха с него.
Само няколко години по-късно се оказва, че училището е негодно за учене?!?
Сградата тече вече няколко години, но общината не взима никакви мерки и в резултат на безхаберието на чиновниците ще страдат децата.
В най-голямата зима ще бъде променен учебният график. В разгара на учебната година ще бъде разбит учебният ритъм. „Благодарим” ви от името на тези, които ще бъдат тормозени!
Ние от „Възраждане” държим да получим отговори на следните въпроси:
1. В гаранция ли е още сградата и строителната фирма ще понесе ли отговорност за причинения тормоз над децата ни? Не само да ремонтира безплатно, но и да заплати щетите – преместване, причинени страдания на децата и учителите!
2. Служителите на общината, които са приели и одобрили сградата и ремонта ще понесат ли отговорност за некомпетентността или рушветите си?
3. Как така при вложени 5 милиона лева за изграждане на сградата, тя се руши в периода на гаранцията си? Има ли злоупотреба с общински пари и собственост?Признавате ли я?
4. Считате ли се за съучастници в тормоза над децата в НУ „Васил Левски”, след като до сега не са взети никакви мерки за предотвратяване на тази ситуация?
 
Случващото се със сградата на НУ„ Васил Левски” е показателно за днешната ни действителност. Действителност от която страдат учители, деца и семействата им.
Срамно е, но Вие не познавате това чувство, затова ще ви запознаем с едно друго – отговорност!
 
Държим да получим отговорите в рамките на настоящата седмица, за да предприемем необходимите действия за защита интересите на жителите на кв. Аспарухово!
©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com