Възраждане Бургас със запитване за броя на нелегално преминалите границата на България

Възраждане Бургас отправи запитване до директора на главна дирекция „Гранична полиция“ за броят на чуждестранните субекти, които незаконно са преминали границата на Република България в последните два месеца на територията на област Бургас
Това е втората структура на Възраждане, след Възраждане Харманли, която изисква такава информация.
Причината за това е, че по границите с Гърция и Турция има нелегално преминаващи, които са пропускани от страна на граничните полицаи. След преминаване през съседната граница човекопотокът се насочва към нашата.
Жители на Област Бургас подадоха сигнал до Възраждане Бургас, че в района на Малко Търново има нелегално преминаващи.
Вероятно засиленият трафик е причината за откриване на нов Регистрационно приемателен център (РПЦ) в района. Това е мястото, в което се приемат емигрантите при стъпването им на българска земя. Проверява се дали имат статут на бежанци и ако имат им се оказва съдействие, а ако не - се задържат.
Интересно е разположението на новото РПЦ. То се намира в сградата на закрито военно поделение. Във връзка с това, ще припомним предложението на Красимир Каракачанов – настоящ министър на отбраната и вицепремиер, през 2016 г., когато беше кандидат за президент на Патриотичния фронт и Атака. Ще ви запознаем с точен цитат на заглавие от медиите от този период: „Странджа е подходяща за бежански лагери – безлюдно е, със стари казарми и е до границата“.
Ние от Възраждане обръщаме внимание, че докато вътрешността на страната все повече се затваря заради “пандемията” от COVID 19, границите ни остават недобре защитени. Очевидно е, че настоящото правителство не предприема мерки във връзка с това. Доказателство са многобройните и неизпълнени обещания за силно охранявани български граници, за силна армия, задължително военно обучение в училищата, доброволни отряди, които да охраняват селата и още много други.
Призоваваме българските граждани да продължават да ни информират за нелегално преминаващи през границата, за да можем чрез влиянието на гражданското общество заедно да противодействаме, принуждавайки правителството да загърби личните си интереси и да се бори за националните такива, защото от земята българска и един камък няма да дадем.
©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com