Какво всъщност целят мерките на МОН?

Тазгодишният 15-ти септември е повод за притеснение за всички родители, които отглеждат деца в ученическа възраст. Причината за притесненията са мерките, които образователното министерство въвежда за борба с „пандемията“ от COVID 19.

След като през цялата лятна ваканция учениците бяха заедно по паркове, градини, летни занимания, лагери и други масови прояви и това не застраши здравето им, днес те са длъжни  да се върнат в училища,  превърнати в изолатори. 

Необмислените мерки, въведени от образователното министерство,  са поредния удар срещу българското училище като образователна институция.

Те не само заплашват да превърнат училището в неприветливо и нежелано място за пребиваване, но и застрашават живота и здравето на всички участници в образователната институция.

Има редица медицински доказателства за това, че наложените мерки са рискови, тъй като застрашават психическото и физическо здраве както на подрастващите ученици така и на техните учители.

Политическа организация Възраждане се обявява категорично против въведените от образователното министерство мерки, което сме обосновали  ясно в нашата позиция от 27 август 2020 г. - https://vazrazhdane.bg/новини-и-събития/397-настояваме-мон-да-излезе-с-ясна-позиция-за-започването-на-учебната-година.

Призоваваме всички засегнати от мерките в образователния процес да се обединим и заедно да се противопоставим на безхаберието на управляващите, които, за да постигнат собствените си цели, са готови да застрашат здравето на всички ангажирани в образователния процес. Да посегнат на бъдещето  на България – децата и на работещите учители, на които дължим моралните устои на нацията. Хората, които изграждат поколения и упражняват професията, която стои в основата на всички професии. 

Подозираме, че  неадекватно въведените мерки целят едно – преминаване към дистанционно обучение през октомври. Имаме сведения, че  много от директорите са предупредени да имат готовност  за това още от миналата учебна година. Възраждане пита: Целят ли мерките на образователното министерство преминаване към дистанционно обучение след началото на учебната година?

Призоваваме Ви заедно да се противопоставим на решенията на настоящите управляващи, които не се притесняват да пожертват дори децата ни, за да се облагодетелстват. Нека се противопоставим сега и, ако се налага, дори да блокираме учебния процес, за да запазим здравето на децата си и техните учители. Настояваме МОН да излезе с ясна позиция за започването на учебната година и за формата на обучение през цялата учебна година.

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com