Възраждане Лондон гостува в Ковънтри за Съединението

Денят на Съединението беше повод българи да се съберат с българи. На този празник представители на Възраждане Лондон гостуваха в Ковънтри, Уест Мидландс.

6 - ти септември беше отбелязан с представянето на кратка историческа сцена.

Председателят на Възраждане Лондон - Димчо Димчев, изигра прабългарски войн, като беше подготвил истински автентични бойни доспехи.

 Всички имаха възможност да се докоснат до част от българската история.

Най -ценно бе преживяването за децата, които растат и учат извън пределите на Родината. Видеозапис беше приложен в страницата на Възраждане Лондон.

За  Съединението разказа Стоян Таслаков.

Присъстващите си припомниха красотата на българските носии и поиграха под звуците на българската народна музика. Не бе забравена и богатата, вкусна трапеза с традиционни ястия.

Националните празници са повод за събирания и общуване за сънародниците ни зад граница. Така те съхраняват народния си дух и учат децата си на българщина.

Важно за малките българчета, които живеят и учат извън пределите на Родината е да помнят и знаят своята история, да различават носиите и танците ни, да не забравят езика ни.

На сънародниците ни извън пределите на Родината желаем сила и вяра, че скоро ще е възможно всички ние да сме заедно в страната ни.

Ние от Възраждане ще направим така, че България да е предпочитано място за живеене за всички Българи.

Да живее България!

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com