Възраждане предлага създаването на експертен щаб от всички опозиционери

За пореден път, днес в деня на Съединението, Възраждане призовава всички опозиционери да се обединим и направим заедно първата стъпка към спасението на България – да получим незабавните и безусловни оставки на Правителството и на Главния прокурор.

Ние осъзнаваме някои идеологически различия, които имаме с останалите опозиционни политически сили. Изпитваме и дълбоки подозрения и съмнения в мотивите на някои от тях, които в предишни времена са били част от статуквото, най - вече към тези от тях, които по един или друг повод са влизали в коалиция с ГЕРБ или са били част от правителствата на прехода.

На 2-ри септември – в деня на „Великото народно въстание“ против управляващата ни хунта, Възраждане бе на първата линия. Така, както на знаменателните протести от началото на годината -  на 27-ми януари, 7-ми  февруари, 7-ми март, 14-ти май, 15-ти юни. За съжаление „Въстанието“ не постигна целта си, която беше оставка и предизвикване на предсрочни избори, организирани от служебен кабинет и българите не получиха победата, която заслужаваха.

Причината за това беше, че нямаше създаден общ щаб, който да координира действията на всички активисти. Не бяха  разпределени зоните на отговорност. Не бяха уточнени способите и методите за постигане на целите, така че да няма изненадани и недоволни от страна на едни участници в протеста от действията на други участници в протеста.

Освен това, след като служителите на МВР отведоха от площада д-р Костадин Костадинов – председателя на Възраждане и по този начин принудиха по-голяма част от членове и симпатизанти на политическата организация да напуснат площада и да търсят лидера си повече от 18 часа, протестът остана без опитността на хора, които многократно са доказали способността да се справят с провокатори.  Така сред мирните протестиращи се внедриха провокатори най-вече в късните часове на нощта.

Ако днес си зададем въпроса: Защо не успя „Великото въстание“ и каква е причината за неуспеха ни, отговорът е отлично описан от  титана на революционното движение Гоце Делчев: „но що да правим, като сме българи и колкото капи – толкова капитани!?“

Ето защо, за пореден път днес, в деня на Съединението, след направен анализ на събитията от изминалите дни, Възраждане отново призовава всички лидери на опозиционни парламентарни и извънпарламентарни партии, както и президентската институция, да се обединим от възможността за прагматично постигане на неотложната цел.

Предлагаме да създадем експертен щаб, който да изгради стратегически план за постигането на заветната цел – оставки на Правителството и Главния прокурор незабавно и безусловно. Щаб, който да разпредели и координира усилията на всички ни, така че те да се съединят и ефективно да се допълнят.

Съединението е пътят към обединението. Днес, когато се връщаме назад към това паметно събитие, е добре да помним, че 6-ти септември не е само празник, а и дълг. Нашите деди поставиха началото със съединението на Източна Румелия и Княжество България. От нас зависи дали ще продължим делото им.

Актът на Съединението е пример и поука за сегашните поколения, защото смели българи са нужни и днес. Такива, които няма да се крият зад красиво облечени думи, а ще бъдат хора на действието. Личности, които ще обединят българите, защото единствено и заедно ще успеем да постигнем ново Възраждане за Родината ни. На постовете, които са заемали достойни български мъже като Каравелов и Вазов е изключително важно да застанат отново достойни и честни личности като тях. Съвременни възрожденци, които милеят за Родината и народа.

Нека днес, в този велик за националната ни памет ден, си припомним заветите на дедите ни, да се поучим от техните грешки и победи, да се обединим и намерим сили да поемем по спасителния за България път!

Политическа организация Възраждане е готова да подаде ръка на всички! За да я има България!

 

Източник снимка: google

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com