Време е за ново Възраждане на България

На 2 септември 2020 г. от 8:00 ч.,  ние - българските граждани, обединени и заедно, ще си върнем държавата. Категорично заявяваме, че настоящото управление изчерпа своя кредит на доверие.

Водени от правилото, че всички хора са създадени равни, че се раждат свободни и че разполагат по рождение с неотменимите права на свобода и стремеж към достоен живот, народите създават управления, които да гарантират всички тези права.

Всяко управление обаче се крепи на съгласието на управляваните да бъдат управлявани. Щом властта започне да бъде упражнявана в противоречие с горепосочените основни човешки правa и свободи, народът има пълното право да я премахне и да учреди ново управление.

Когато правото се превърне в безправие съпротивата е задължителна, защото злоупотребите, престъпленията и посегателствата над личните чест и достойнство, извършвани от правителството в продължение на десетилетия, не заплашват просто правата и свободите ни, а самото съществуване на народа и държавата! Българският гражданин днес осъзнава, че няма спасение поединично в държава, в която няма система, която да функционира добре!

Престъпното ни правителство за единадесет години управление извърши редица престъпления срещу българския народ: обезлюди страната ни и я превърна в територия, от която младите, образованите и семействата с деца се евакуират.  Продаде природните ни богатства на безценица, изсече горите, източи язовирите с питейна вода и „къса“ парче по парче от Родината ни като разпродава земята ни.

Управляващите унищожиха цели отрасли на селското стопанство като от износител на храни, българската държава се превърна във вносител.

По времето на кабинетите Борисов 1, 2 и 3, прокуратурата се превърна в печатница на индулгенции за престъпниците и в машина за преследване на несъгласните с политиката на управляващите. В правосъдието бяха допуснати противоречиви практики и чрез дългите, сложни и скъпи процедури практически българските граждани бяха лишени от правосъдие.

Малкият и среден бизнес се намира  под  непрекъснат административен натиск на нови наредби и закони. С неадекватни действия и с липсващи мерки беше съсипана българската икономика и предприемачество. Превърнахме се в държава с висока смъртност и ниска раждаемост, намираща се в безпрецедентна демографска криза. Страна, в която жизненоважни обществени системи - образователната, социалната, здравеопазващата и пенсионната не са реформирани и на практика българските граждани са лишени от тях.

Най-старата държава в Европа - българската е на път да изчезне. Милиони българи са принудени да живеят не само в пъти под жизнения стандарт, но и на ръба на оцеляването. И всичко това заради  група лица, които са завзели властта и облагодетелстват себе си и олигархични кръгове около тях.

Време е да кажем Мутри Вън! Дошло е време разделно! Или НИЕ, или ТЕ!

Утре - 2 септември ние ще бъдем пред Народното събрание, за да си върнем държавата. С всеки изминал час управляващите ни престъпници изчерпват възможността си за мирно излизане от ситуацията и рискуват да се срещнат с „народната любов“! Ще им я дадем! Връщане назад няма – ние или те!

Призоваваме българските граждани обединени, решителни  и заедно да направим първата крачка – да получим оставката на правителството! Време ни е за ново Възраждане на България! (https://kauza.vazrazhdane.bg/)

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com