Да възродим Стара Велика България

На 12 юли (неделя) 2020 г. ще възродим Стара Велика България. Събитието е организирано от родителите от Възраждане – Добрич и е планирано като семейно такова. Ще започне в 10.00 ч. сутринта и ще продължи през целия ден в с. Смолница, обл. Добрич.

Темата на събитието е „Стара Велика България, Първото българско царство“, а за всички участието е безплатно.

Ще започнем с урок по история, защото в днешно време е важно да помним колко велик е народът ни. Урокът ще се води от историка Траян Димитров в училище на открито. Импровизираната класна стая ще бъде изградена на площада, със съдействието на директора и учителите от ОУ „Климент Охридски“, с. Смолница.

Сред нас ще бъде и авторът на любимата на децата книга „Аз съм Гунчо“, заедно с художника на книгата и музикант - приятел на децата. Кой е той ще видите, когато се присъедините към нас.

Подготвили сме още много игри и изненади за малки и големи. Ще учим история, ще играем, ще получаваме награди и лакомства.
Ние от Възраждане многократно сме заявявали подкрепата си за българското семейство като основна единица на обществото. Ето защо, на това историческо събитие, каним всички да дойдат със семействата си, за да може да се забавляваме заедно, докато най-малките учат.

Ще подарим на участниците и най-четената българска книга – Учебник по Родинознание, написана и издадена от Д-р Костадин Костадинов. До момента безплатно над 100 000 човека са получили учебника, а над 500 000 са го изтеглили онлайн от личния блог на автора.

Ако искате да се облечете като войник или да съпреживеете исторически моменти от живота в Първото Българско Царство, бъдете с нас на 12 юли от 10.00 ч. в с. Смолница, обл. Добрич.
©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com