Независим граждански щаб оглавява протестите в София и страната

По предложение на активни граждани и поради обществената нужда, протестът за оставка на правителството да е изцяло граждански и безпартиен, Възраждане приветства създаването на Независим граждански щаб.

В него може да се включи всеки гражданин, който има желанието, силата, постоянството и волята да се бори за промяна в управленския модел, нов обществен договор, промяна на управлението и правото на гражданско участие чрез референдуми. Очаква се подобни щабове да се активират във всеки град, в който има възникнала обществена нетърпимост към правителството на Борисов 3. Възраждане ще подкрепя тези щабове с ресурса, с който разполага, за да може заедно да продължим процеса на обединение на българите срещу управляващото статукво.

Припомняме, че на 14 май (първият ден след отпадането на извънредното положение) започна национален протест за оставка на правителството. Той е организиран от нас от Възраждане, като поканихме всички останали опозиционни партии да застанат до българските граждани в борбата им за достоен живот и граждански права. На площад „Народно събрание“, до сънародниците ни, обаче, застанахме единствено ние от Възраждане, с което подпомогнахме процеса на пробуждане на българския народ. Разбира се, управляващите не се поколебаха и насочиха целия полицейски ресурс срещу гражданите. Полицейският произвол беше факт. Много наши съграждани получиха актове, за които може да се свържат с Възраждане на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., за да получат съдействие при обжалването им.

В резултат на всичко случило се през изминалите 5 дни, гражданите проявиха желание сами да поведат битката с властта. Те не се демотивираха от репресиите, а се амбицираха да застанат начело на тази битка.

Политическа организация Възраждане уважи желанието на българските граждани да излязат на преден план със сформирането на граждански щаб, който да продължи протеста като безпартиен. Възраждане се стреми към обединение с всички останали, дефинирали себе си като опозиция, защото само така можем да достигнем до оставка на правителството, което е първата крачка от промяната. Ето защо, ние ще заемем подкрепяща, а не водеща позиция в протеста. Начело на него ще застанат българските граждани – част от Независимия граждански щаб.

Днес в 17:00 ч., протестът продължава на площад „Народно събрание“, като всеки желаещ да се присъедини към щаба може да го направи на място.


Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com