Заплашен ли е от арест д-р Костадин Костадинов – председател на ПП Възраждане?

Политическата машина за репресии очаквано се задейства. Вчера д-р Костадин Костадинов беше призован от представител на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) за разпит. В разговора не беше посочена причина, но впоследствие стана ясно, че това е становище по политически теми, изказано от председателя на Възраждане в телевизионно предаване. Тъй като д-р Костадинов понастоящем е в град Варна, днес ще бъде разпитан там и не се знае дали няма да бъде арестуван. Симптоматично е това, че като свидетел е призован на разпит и водещият на предаването, в което е бил гост д-р Костадинов.

Очевидно е, че властимащите прибягват до политически репресии, за да се борят с най-голямата опозиционна политическа организация, която явно и смело разкрива пред гражданите последиците от некомпетентните им действия. Налице е поредната злоупотреба с власт срещу политически опонент, тъй като това не е изолиран случай на подаване на жалби срещу д-р Костадинов от представители на властта.

Ние от Възраждане заявяваме, че няма да позволим да ни насадят страх. Към момента, в страната ние сме най-голямата явно заявена опозиция на сегашното некомпетентно и престъпно управление. Ще продължаваме да се борим за правата на гражданите, за свободата на словото и малкото останали медии, които дават глас на гражданите и не се предлагат в услуга на властта.

Към момента все още не е ясно дали тази репресия е насочена само към д-р Костадинов или и към телевизия „Евроком“.

Припомняме един текст на Мартин Нимьолер, който точно обрисува утвърждаването на нацистката диктатура в Германия и който страшно напомня на сегашните времена в България:

„Когато нацистите дойдоха за комунистите,
аз мълчах;
не бях комунист.

Когато затвориха социалдемократите,
аз мълчах;
не бях социалдемократ.

Когато дойдоха за профсъюзите,
аз мълчах;
не членувах в профсъюз.

Когато дойдоха за евреите,
аз мълчах;
не бях евреин.

Когато дойдоха за мен
- вече не бяха останали хора,
които да ме защитят.“

Аналогично съпоставено днес, на политически репресии сме подложени ние от Възраждане. Утре може да е бизнеса, вдругиден – обикновеният гражданин…


Писмо от МВР до телевизия „Евроком“ от 25 март 2020 г.
Писмо от МВР до телевизия „Евроком“ от 25 март 2020 г.


🎙️ Интервю с д-р Костадин Костадинов – председател на Възраждане в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ излъчено на 13 март 2020 г.:

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com