Годишната вноска за членство на България в ЕС да се пренасочи към предприемачи и работници

Възраждане настоява Министерският съвет в спешен порядък да пренасочи над един милиард лева, които държавата ни трябва да внесе тази година за членски внос в Европейския съюз, към засегнатите от кризата, предизвикана от COVID-19, българи. Престъпление е в момент на толкова сериозно изпитание за цялата ни нация да подаряваме такава огромна, дори непосилна в условията на очертаваща се икономическа криза, сума на бюрократите от Брюксел. За последните седмици всички ние станахме свидетели как техните призиви за „общ европейски дом“, „европейско семейство“, „цивилизационни ценности“ и други подобни клишета, повтаряни ни вече 30 години, не са приложими в труден за държавите-членки момент. Брюкселската бюрокрация се изпокри. Европейският съюз е поредния безсмислен и неефективен съюз, който се разпадна. Беше му достатъчен един вирус. Като фоервейрки в новогодишна нощ изгърмяха така силно проповядваните от съюза либерализъм и отворени общества. Ясно се, видя, че Западът е по-склонен да се самоубие с мигранти от третия свят, отколкото да помогне на друга европейска страна. Този вирус може би се явява като катарзис за Европа. Пречистване на прогнилия либерализъм и възвръщане към корените на национална Европа. Обединена не поради икономически интерес, а благодарение на нациите, които я изграждат. За жалост ще загинат много хора, които не заслужават тази участ. Както е било и във войните. А може би това е новият вид война, която се води. Не виждаш и не знаеш своя враг. Не знаеш кой ти е приятел и кой враг.

И като стана дума за приятелства и врагове… САЩ затвориха своите граници. За пореден път доказаха, че те хуманитарна помощ не изпращат, а само военна. И то там където имат интереси и искат да владеят. За сметка на това, наместо от Европейския съюз, на който България всяка година изплаща по над милиард лева вноски, помощ за европейските държави в момента пристига от Китай, Русия, дори Куба. В същото време, благодарение на тези огромни суми, които страната ни налива в Брюксел, дори и сега – при затворени държави, спрени заводи и пуснато в отпуск население, комисари, евродепутати, даже най-обикновени кабинетни чиновници в Брюксел получават между 14 000 и 21 000 лева заплати месечно. Това са скандални суми, като се знае колко много българи живеят с минимални заплати, а принудени от извънредните мерки да си останат по домовете, е възможно и напълно да загубят работата и доходите си. Тези хора ще се нуждаят от финансова подкрепа.

След като правителството ни с лека ръка подари на Съединените щати 2,2 милиарда лева за морално остарели самолети Ф-16 блок 70, които едва ли някога ще видим, Възраждане призовава премиера Бойко Борисов да не извършва поредно престъпление, изсипвайки в бездънната яма Брюксел милиарди, които са необходими тук – за българското население.

Възраждане припомня, че за последните две години вноската на България в ЕС скочи драстично и вече редовно надхвърля 1 милиард лева годишно. През 2018-та страната ни преведе в ЕС 1 083 400 000 лева, а през 2019-та – 1 193 100 000 лева. През 2020 г. вноската на страната ни ще нарастне поради излизането на Великобритания от Европейския съюз. С това бюджетът намалява и това ще се компенсира с увеличаване на вноските на другите страни членки.

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com