Народно събрание ще разисква ключови за страната ни теми, разделяйки ги по ресори на министерствата

На 14 март 2020 г. от 11:00 ч. в хотел „Арена Ди Сердика“ в гр. София ще се проведе Народно събрание. Това е среща-разговор на граждани, общественици, граждански организации, предприемачи и други хора – специалисти в различни сфери на познанието и живота, които имат визия за разрешаването на актуални за страната ни въпроси. Очакваният резултат от него е изготвянето на решения по национални проблеми.

Присъствието на експерти от различни сфери провокира организаторите да инициират дискусия по значими проблеми в ресорите на отделните министерства.

Дискусията ще започне с Министерството на труда и социалната политика и антидетското законодателство. В тази сфера Възраждане предлага алтернатива на родителите чрез платформата „Цитадела“, която им помага да се обединят и защитават от инвазията на социалните служби.

Министерство на регионалното развитие и благоустройството е под наблюдение от страна на политическата организация с оглед на лошото управление на водите и намерението за учредяване на Държавно ВиК дружество, което ще доведе до концесия на водите и водомер на всеки водоизточник. Припомняме, че през януари тази година беше изпратено писмо от страна на Възраждане до МРРБ, на което отговор беше получен едва след проведения протест пред министерството. Това показва, че властта осъзнава силата на народа и въпреки наглото решение да се дистанцира от избирателите, извън периода на изборите тя беше заставена от Възраждане да отговори. С липса на конкретика, неточно и неясно, което доказва некомпетентността на управляващите. Министерството на околната среда и водите (МОСВ), в което зам.-министърът подписва разрешение за горене на боклук в страната ни и с това ни превърна в кофата за боклук на света. Възраждане отправи искане към Министерски съвет да бъде внесено в парламента предложение за забрана на изгарянето на боклук в страната ни. Такова не е внесено вече повече от два месеца и отговор към Възраждане не е постъпил.

Министерството на здравеопазването и незапочналата здравна реформа – „експертите“ в него дори не могат да задържат медицинските специалисти в страната ни.

Министерството на образованието и науката – съдържанието на издаваните учебници, безконтролно допускане в българското училище на информация, несъобразена с възрастта на децата.

Министерство на земеделието, храните и горите с решенията си, които заплашват суверенитета на страната ни – Възраждане успя да спре временно поправки в закон, водещо до обособяването на частни територии на чужденци, което заплашваше целостта и границите на страната ни.

Министерство на културата – с липса на всякакъв вид политика, подпомагаща независимите творци.

Министерството на отбраната – с неизгодните за страната ни сделки, като например тази по закупуването на стар модел самолети F-16 Блок 70, които още не са произведени; допускането на американски бази в страната ни, които представляват чужди военни обекти.

Министерството на финансите, което се готви да въведе наредба Н-18, която ще убие дребния и среден бизнес, да въведе еврото като официална валута в България, което заплашва отново суверенитета и финансовата стабилност на българите.

Ще бъдат разисквани още теми от ресорите на Министерството на икономиката, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на туризма, Министерството на правосъдието, Министерството на енергетиката, Министерството на външните работи, Министерството на младежта и спорта, Министерството на вътрешните работи и на Министерски съвет.

„За съжаление, днес в страната ни няма ресор, който да функционира добре. Поради това независими експерти и граждани ще се наложи сами да обсъдим проблемите в различните сфери и да намерим решенията им. Това е само началото на един дългосрочен акт за отхвърляне на властта на кабинета Борисов 3. Ние искаме България да просперира, а българският гражданин да има достоен живот, вместо мизерно съществуване.“, категорични сме от Възраждане

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com