Позицията на Възраждане е твърдо за запазване на българския лев

На 7 февруари 2020 г. от 12.00 ч. пред Парламента ще се проведе протест. Той е организиран от нас – Възраждане с искане за оставката на кабинета Борисов 3.

Причините са известни за всеки български гражданин, който е наясно, че няма сфера в нашата Родина, която да не е потърпевша от наложения режим на управление от правителството на ГЕРБ и ВМРО-БНД.

В агонизиращо желание да получат външнополитическа подкрепа за да запазят властта настоящите управляващи ежедневно взимат грешни решения, от които потърпевши са българските граждани.

CETA, Законът за социалните услуги (ЗСУ), наредба H-18, ERM II (чакалнята на еврозоната), многобройните кризи от различно естество, посегателството над българския лев и много други деяния на правителството са престъпни, тъй като постоянно заплашват държавния суверенитет и съществуването на българската нация. Управляващите са решили да вкарат страната ни в еврозоната, което не е в интерес на българските граждани. Ние от Възраждане сме категорично за запазване на българския лев и против намеренията на правителството със законодателни промени да го девалвира. Смятаме, че бихме могли да запазим националната си валута като много други страни членки на Европейския съюз, което с времето се оказва едно много добро решение.

Припомняме, че девалвацията на лева ще направи българските стоки експортно-леки. Ще се стопяват спестяванията на българите, ще се стигне до така нареченото „напомпване на заемите“ и до верижни фалити. При фалит на страна от еврозоната, ще трябва да дадем нашия финансов принос към фонда. Смятамe, че всяка мярка, която ще доведе до фалит, обедняване или стопяване на спестяванията на българския гражданин, е неудачна.

Повече за позицията ни по този въпрос и за позицията ни по всички актуални въпроси за българските граждани, които заради некомпетентността на правителството се оформят като проблемни точки, ще представим на организирана пресконференция. Тя ще се проведе на 5 февруари 2020 г. от 13.00 ч. в БТА. На нея ще дадем повече информация за предстоящия протест на 7 февруари от 12.00 ч. пред Парламента и последващите действия.корица на събитието за протеста
🗓️ Събитието във Facebook за протеста на 7 февруари 2020 г. от 12 ч. пред Народното събрание
©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com