Разследваните от ГДБОП служители в Дирекция „Местни данъци“ на Община Варна с парични добавки за „добре“ свършена работа

На 8 февруари 2020 г. Варна излиза на протест. Той е организиран от нас – Възраждане и обединява граждани и граждански организации. Протестът, който ще започне в София на 7 февруари 2020 г., на следващия ден ще се проведе в още няколко града, сред които и Варна.

Причината за протеста е, че искаме оставката на кабинета Борисов 3 заради некомпетентното и корумпирано управление, което води до създалата се кризисна ситуация в България.

Водната криза и управлението на водите, демографската катастрофа и обезлюдяването на страната, кризата с въздуха и изгарянето на боклук внесен легално и нелегално, антидетското и антисемейно законодателство, отказът от валутен суверенитет и застрашаване на финансовата стабилност, убиването на дребния и среден бизнес, полицейският произвол, данъчните измами не са тема табу в Родината ни, а съвсем реални проблеми, заплашващи ни като нация и държава.

Разбира се данъчните измами са актуална тема, в която активно се включиха и служители на Дирекция „Местни данъци“ на Община Варна. За деянията си те бяха разследвани, но не бяха наказани, а поощрени. Варненският данъкоплатец осигури парични добавки под формата на отлични оценки на годишното оценяване за „добре“ свършената работа през 2019 г. за служителите от Дирекцията, въпреки че са разследвани за данъчни измами от ГДБОП и вината им е установена. Прокуратурата обаче мълчи, въпроси задаваме само ние от Възраждане. Ние сме единствената опозиция на съсипващото Варна и България управление на ГЕРБ.

Преди около месец след сигнал от наша страна за данъчни злоупотреби от общински служители в Дирекция „Местни данъци“ в Община Варна започна разследване. Днес то е установило редица нарушения, а директорът на дирекцията е принуден да напусне, за да не бъде евентуално арестуван на работното си място. За деянията си, все още, нито един от служителите на Дирекцията не е подведен под отговорност. Напротив, всички те са с парични поощрения за добре свършена работа.

В Дирекцията е проведен вътрешен одит, от който резултатите не се оповестяват. Разбира се няма нужда – той, варненецът, десет години плаща без да иска обяснения.

Във Варна са установени между 60 и 70 хотела с фалшиви сертификати за енергийна ефективност. Това означава, че множество хотели са с неправомерно занижена отчетна стойност – оттук и никакви данъци. Издаването на незаконни удостоверения за данъчни оценки също е факт в Дирекция „Местни данъци“ на Община Варна.

Днес принудените от въпросите ни служители на Дирекция „Местни данъци“ се опитват да прикрият деянията си като изискат от тези хотели да си платят задълженията със задна дата. И така благодарение на нашето опозиционно поведение и явно противопоставяне на наложения управленския режим, в общинския бюджет ще се влеят няколкостотин хиляди лева. Кметът на Варна Иван Портних продължава да прикрива провинилите се и не отговаря на зададените му въпроси. Лесно е да се досетим каква е причината за това. И тъй като десет години стигат, дойде време всеки варненец да заяви: Искам нормален живот!

На 7 февруари, петък, от 12.00 ч. Пред Парламента и след това на 8 февруари, събота, от 12.00 ч. пред Община Варна ние от Възраждане организираме Национален протест. Нека всички заедно излезем, за да поискаме оставката на престъпния управляващ режим, наложен от ГЕРБ. Нека на този мирен протест вземем със себе си предмети, които да поставим на камарата пред общината – символът на гражданското недоволство.корица на събитието за протеста
🗓️ Събитието във Facebook за протеста на 7 февруари 2020 г. от 12 ч. пред Народното събрание
©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com