През 2019 г. България намалява с толкова, с колкото през Първата и Втора световна война, взети заедно

На 27 януари 2020 г. в 12.00 ч. пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще се проведе граждански протест срещу управлението на кабинета Борисов 3. Той се организира от Възраждане и граждани. Конкретната причината е бързото осъществяване на крупен инвестиционен план на държавата за обединяване на всички ВиК дружества в страната в една обща държавна компания от холдингов тип.

Интересното е, че „мудната“ по принцип държавна администрация успя само в рамките на месец да направи цялата процедура, да подготви документите, да учреди дружеството и да отдели 1 млрд. лева от националния бюджет за тази компания. Всеки, който е боравил с обществени средства знае, че бюджет се планира много трудно и е почти невъзможно такава част от него да се отдели, освен ако не е планирана предварително. Пример е сделката с американските самолети, за която, за да се осигурят 2 млрд. лв., беше необходимо да се прави актуализация на бюджета. Такава актуализация не се наложи сега при учредяването на ВиК, което показва, че при създаването на бюджета такава структура вече е присъствала.

Ние от Възраждане заедно с много други граждани сме притеснени, тъй като в България, когато нещо подобно започне да се окрупнява, то е с една единствена цел – за да се продаде после. По начинът, по който бяха продадени електроразпределителните дружества в България. Първо бяха продадени мажоритарните дялове по време на правителството на НДСВ и след това бяха продадени и миноритарните дялове по време на първия кабинет на Борисов. В началото на водната криза се появиха коментари, че се готви така наречения „африкански сценарий“. Тоест постепенно продаване не само на водните мрежи, но и на водоизточниците, или отдаването им на концесия на чужда фирма. Това означава заробване на българския народ.

Искаме и оставката на правителството заради последствията от техния управленски режим. В началото на 2020 г. за пръв път не бяха оповестени данни за това колко деца са се родили през изминалата година.

Причината за това вероятно е информацията, че в страната ни са родени по-малко от 40 000 деца, за сравнение с 2018 г., през която родените българчета бяха малко над 50 000. Няма такъв чудовищен спад на раждаемостта никъде по света, дори в африканските държави и страни, в които има десетгодишни граждански войни. България през изминалата година е била напусната от 70 000 души, а бройката на общото намаляване на населението е между 100 000 или 120 000 души. Това са загубите през Първата и Втората световна война, които е дала България, взети заедно. Само през изминалата година правителството на ГЕРБ и ВМРО-БНД с тяхното управление изгониха от страната или способстваха от този свят да си отидат толкова хора, колкото страната ни е загубила по време на двете световни войни.

Ние от Възраждане призоваваме всички граждани да си вземат отпуск, да съберат смелост, да излязат от ежедневните си проблеми, за да поискаме заедно оставката на правителството на 27 януари 2020 г. в 12.00 ч. пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Заради това, че краде водата, източва язовирите, изсече горите, отрови въздуха и почвите, продаде златните ни запаси на безценица, прогонва съгражданите ни извън граница и нарушава основните права и свободи на гражданите, сред които е правото да имаме достоен живот.


⏯️ Африканският сценарий за водите в България (16 януари 2020 г.):

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com