Искане на оставката на Ангел Джамбазки

Ние от Възраждане искаме оставката на Ангел Джамбазки. Причината е официално излязлата в медиите информация, че е шофирал в нетрезво състояние.

На 7 декември 2019 г. при проверка от КАТ направена на Ангел Джамбазки става ясно, че той има 1,5 промила алкохол в кръвта. Джамбазки изисква кръвна проба, от която количеството на алкохол в кръвта му е 1,08 промила. Всеизвестен факт е, че кръвната проба винаги дава по-ниски резултати тъй като човешкият организъм абсорбира алкохола в продължение на времето. Ето защо изискваме да бъде оповестено публично в колко часа е взета първата проба от КАТ, в колко часа е взета кръвната проба и защо не му е направен тест за наркотици.

Твърде вероятно е Ангел Джамбазки да търпи по-леко наказание, което е отнемане на шофьорска книжка, тъй като са минали часове между двете проби. Според българското законодателство, шофьор с над 1,2 промила алкохол в кръвта седнал зад волана и управляващ МПС, подлежи на наказание от 1 до 3 години лишаване от свобода.

Още по-скандално е защо официалните власти пет дни мълчат за случилото се и то не е обявено в общественото пространство.

Ангел Джамбазки неведнъж, публично, е показвал страстта си към алкохола, с поведение демонстрирано под неговото влияние. Това го превръща в неподходящ представител на българския народ в Европейския парламент.

„Човек, който нарушава утвърдените в страната ни закони и с това застрашава не само собствения си живот, но и този на всички останали участници в движението по пътищата, не може да представлява България в Европейския парламент. Употребата на алкохол и след това шофиране е поведение на изключителна безотговорност и демонстрация на усещане за ненаказуемост. Ето защо ние настояваме за оставката на Ангел Джамбазки. Тя трябва да бъде подадена още днес. Ако той не я подаде, то тя да му бъде поискана от властимащите, които незнайно защо пет дни не съобщават за провинението му. С това за пореден път разпъват политически чадър над приближени личности“, обоснова се Костадин Костадинов, председател на Възраждане.

Движение Възраждане е основано преди пет години и включва хора, доброволци с различна професионална експертиза, обединени около каузата да защитават интересите на българския народ, да допринасят за опазване на българската национална идентичност. След последните местни избори, десетки представители на Възраждане бяха избрани и се включиха в Общинските съвети. Още от първите им заседания показаха отношение по значими за страната ни въпроси, застъпвайки се за интересите на народа.

Ангел Джамбазки
Статия с изказване на Ангел Джамбазки от 17 октомври 2019 г.
©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com