Възраждане призовава: Не допускайте представители на БАБХ в дворовете си

Българските стопани не трябва да допускат представители на БАБХ в дворовете си, за да умъртвяват животните им. За това призова на пресконференция в Добрич председателят на Възраждане Костадин Костадинов. Достъп може да се осигурява единствено и само на ветеринарните лекари, за да вземат проба. При всички останали случаи хората в Добричко трябва да окажат отпор. Ако някой бъде глобен,  Възраждане ще поеме неговата защита и ще му осигури юридическа помощ, увери Костадинов.

В телевизионно изявление от 30 юли областният управител на Добрич Красимир Кирилов, който е от квотата на ВМРО-БНД призна, че в областта няма доказани случаи на африканска чума по свинете, но въпреки това трябва да ги избием превантивно. А тези, които не го направят ще бъдат глобени.

Действията на държавата могат да се оприличат само с една дума – рекет, защото нито в европейското, нито в българското законодателство е предвидено превантивно избиване на животните, подчерта още Костадинов.

След обявяването на бедствено положение в Добричко, председателят на ВМРО-БНД и министър на отбраната Красимир Каракачанов разпореди в акцията по унищожаването на животните на хората да се включи и Военна полиция. Защо униформените трябва да участват в една ветеринарно-медицинска дейност, попита още Костадинов.

Председателят на Възраждане припомни, че организацията е поискала от БАБХ да изпрати проби за изследване в референтна лаборатория в Испания, като разходите ще бъдат покрити от партията. Българските власти обаче отказват.   

В България се води целенасочена кампания срещу дребните земеделски производители. Миналата година избиха овцете и козите на хората, а сега прасетата. 80 процента от храната в магазините в България е внос. Очевидно целта е процентите да станат 100, заяви още Костадин Костадинов.
©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com