Възраждане възстанови на бюджета надвзетата субсидия

В рамките на вчерашния ден, Възраждане върна надвнесените по сметката на партията пари от държавната субсидия. Както сме имали възможност да заявим и по-рано, за нас това не е драма. Ние не получаваме заплати, нямаме командировъчни, нямаме служебни коли или служебен бензин, така че нищо не губим. Както е известно, ние даряваме субсидията си. 

Единствените губещи ще бъдат 68 двойки, които можеха да бъдат подпомогнати от нас за процедури ин-витро, но сега вече няма да можем да го направим. Тъй като успеваемостта на тези процедури е 30%, губят и 23 българчета, които просто няма да се родят. 

Ще повторим това, което сме заявявали и друг път. Възраждане не зависи от субсидията. Издържаме партията си с доброволен труд и собствени средства. Подкрепяме всяко решение в посока намаляване на държавното финансиране за париите, при едно условие - настояваме за промяна както в Изборния кодекс, така и в Закона за политическите партии, която да гарантира равния достъп на партиите до всички медии и най-вече до тези с национално покритие, без значение държавни или частни. Защото в противен случай ще се наруши един от основните принципи във всяка една демократична и правова държава, а именно – този за равния старт и пълното равенство пред закона. 
©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com