Кога най-накрая прокуратурата ще се самосезира за действията на престъпната група, наричаща се „ВМРО”

Информацията, относно имотното състояние на лидера на т.нар. „ВМРО” – Красимир Каракачанов, която Възраждане първа изнесе преди няколко дни, вече се потвърждава от няколко отделни разследвания на независими медии, които публикуваха резултатите от проверката си. 

Става дума за огромен мезонет от 400 кв. м. в центъра на София, който Каракачанов и съпругата му – прокурор в Софийска апелативна прокуратура, са придобили чрез съмнителна заменка на евтино панелно жилище в квартал „Овча купел” и доплащане по 35 000 лева на човек. Така имотната придобивка е излязла на вицепремиера само по 380 евро на кв. м. По същото време, апартаменти в същата кооперация са се продавали на над 1 200 евро на кв. м. Също така, става ясно, че терасата към луксозния имот с размер от 117 кв. м., въобще не фигурира в акта за собственост, като освен това не е декларирана и в задължителната годишна декларация пред КПКОНПИ. 

Веднага изникват следните три въпроса: 
1. Защо фирмата продавач, се съгласява на явно неизгодна сделка и продава на Каракачанов, четири пъти по-евтино, отколкото на останалите си клиенти? Да не би защото отсрещната страна по тази сделка е високопоставен политик и вицепремиер!? Това не се ли нарича подкуп, търговия с влияние и корупция?
2. Откъде Каракачанов, разполага със средства за подобни имотни сделки? 
3. Защо лицето Красимир Дончев Каракачанов, укрива реалното си имотно състояние от контролните държавни органи? Да не би да го притеснява произходът на средствата или нещо друго? 

Имотните въпросителни около лидерът на т.нар. „ВМРО” обаче не се ограничават само до този мезонет. Той просто е последния придобит. Както ние от Възраждане алармирахме още преди няколко седмици, в последните 20 години корпулентния политически престъпник усилено е придобивал недвижимости из цяла България, при абсолютно неизяснен произход на средствата, с които същите са закупени. 

Остава загадка, как един партиен чиновник като него, който през целият си живот не е работил нищо друго, освен да бъде функционер на заплата в различните превъплъщения на сурогатната ВМРО (фалшификат на историческата организация) след 1990 г. е успял да придобие толкова много лични имоти в цялата страна. С какви средства е закупил въпросните имоти, какъв е техният произход, какви данъци е платил върху тях, ако случайно има нещо противозаконно в действията му, имал ли е помощници в предполагаемата си престъпна дейност и т.н. 

Проблемът е, че не е само Каракачанов. Партията, която той представлява, в последните години се забърка в редица имотно-криминални афери, някои от които и до днес не са получили задоволителни отговори. 
Например, заместника на Каракачанов в т. нар. „ВМРО” – Искрен Веселинов. Журналистическо разследване от преди няколко години, изнесе скандални документи, доказващи че депутатът има актив от общо 29 къщи, апартаменти, магазини, гараж, офиси и дворове, купувал земя на цена – 35 пъти по-ниска от пазарната. По този начин, Веселинов се оказа един от най-богатите политици в крайдунавския град. Народният представител, който живее в центъра на града, всъщност през годините е натрупал състояние за завиждане. Репортерска проверка в системата на АПИС и в Службата по вписванията показа, че 46-годишният русенец и неговото семейство са собственици на цели 29 имота. Бившият председател на Общинския съвет и неговото най-близко обкръжение разполагат с цели 6 апартамента, 8 офиса, 4 магазина, 6 мази и тавани, 1 гараж и 4 дворни места. Общата им застроена площ е 1027 кв.м., а общата площ на дворните места – 21 581 кв.

Какво остава да кажем пък за местната организация на каракачановата партия в град Силистра, която се оказа истинска мафиотска структура с вече осъдени свои членове, а други пък подсъдими. 

Буквално преди няколко дни стана ясно, че Върховният касационен съд (ВКС) е осъдил общинския съветник от т.нар. „ВМРО” в крайдунавския град Десислав Димов Пенчев на 5 години затвор, заради отвличане в съучастие с още трима души. 

Тук може би трябва да припомним също, че подсъдимия за афери и корупция в социално-осигурителната сфера, бивш шеф на НОИ – Силистра Милен Пенчев, също е кадър на каракачановата мафиотизирана група. Същият е бивш областен координатор на т.нар. „ВМРО” в Силистра и кандидат за кмет на града от тази партия. 

За бившия председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) – Петър Харалампиев, пък изобщо няма смисъл да споменаваме, тъй като излязоха толкова много данни за криминалната му дейност и основателните съмнения за престъпно съучастие от страна на лица и ръководни кадри от самото „ВМРО” в паспортните му афери, че само ще загубим времето на аудиторията ни.  

Тук въпросът е друг. Защо компетентните институции не предприемат никакви действия срещу квазиполитическата камора на Каракачанов!? Не ни се иска да вярваме, че бездействието им се дължи на някакъв вид прикриване или чадър. За съжаление обаче, не ни оставят друг избор, освен този да формираме подобен извод. Така или иначе, това също ще бъде обект на проверка, когато Възраждане бъде в позицията да задава въпроси. Долу предателите, да живее България! 

Време ни е за Възраждане! Само ние можем!
©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com