"Възраждане на семейните ценности" 2019 започна от Стара Загора

Демографската катастрофа е най-сериозният проблем пред България. Той не може да бъде решен бързо и лесно, затова решаването му трябва да започне час по-скоро.
Обезлюдяването на страната ни е причинено не само от материални фактори. Част от нашите сънародници са избягали по икономически причини, или от беззаконие и административен гнет – проблеми, които Възраждане ще може да реши когато достигне до лостовете за управление на държавата.
Но демографската катастрофа има и духовни измерения. Възраждането на семейните ценности, поставянето им в центъра на общественото внимание ще генерира букет от познания, ще възроди нравствени норми и морални принципи, които ще допринесат за увеличаване на най-голямото богатство на нашето общество – децата ни.
Както винаги – кампанията ще се проведе с лекции и кръгли маси, на които ще се обсъдят различни аспекти от живота в семейството и на неговата най-важна функция – раждането, отглеждането, опазването на здравето, възпитанието и образованието на децата. Лекциите и кръглите маси нямат за цел да формулират някаква панацея, един единствен най-правилен и общовалиден принцип за формиране на семейство и отглеждане на деца. Целта ще бъде да се даде думата на най-различни хора, които да поставят проблеми и да подскажат решенията, които те намират, за да може всеки, който се вълнува от даден проблем – да намери съвет за себе си.
DSC 0099
Тази година кампанията за "Възраждане на семейните ценности" почти съвпадна с политическата кампания за евроизборите. Но поради важността и значимостта на децата и семейството – партия Възраждане не се отказа от кампанията за ВСЦ и бе решено двете кампании да се провеждат успоредно, безогледно на допълнителното натоварване на доброволците на Възраждане.
За първа година "Възраждане на семейните ценности" ще се провежда не само в София, но и в други градове от страната.
След пресконференцията в пресклуба на БТА в Стара Загора и участие в местни интернет телевизии - откриването на "Възраждане на семейните ценности" продължи вечерта на 16 април с благотворителен концерт - спектакълът "Българско да е".
Танцова школа “Броеница“, детско-юношески танцов състав „Броеничка“ и вокална група „Розов свят“ изправиха публиката на крака. Специални благодарности заслужиха и сценарист-режисьора Катя Русева, хореографът Данаил Тодоров - Моцарт, водещата Мария Горчева. Тържеството откри Николай Дренчев, организационен секретар на Възраждане, с емоционално слово.
Спектакълът бе благотворителен и подкрепи инициативата на Антония Петкова – организатор на Палатков лагер “Системата ни убива” Стара Загора, заедно с Анелия Димова. Каузата, подкрепена и от доброволците от Туристическо дружество "Сърнена гора", е да се осигури достъп до природата на деца с двигателни дефицити. По време на концерта бяха събрани от дарения 648 лв., а след приключването му - още 130 лв. Тези пари са само началото, тъй като необходимата сума за закупуване на съоръженията е 4 400 лв. Дарения продължават да се събират, а кутиите за дарения са поставени в офиса на ТД “Сърнена гора” Стара Загора.
DSC 0049
Запис от спектакъла може да гледате ТУК
На 17 април, отново в Стара Загора, започна същинската част на месеца на възрожденски ценности със среща дискусия на тема "Възраждане на взаимоотношенията семейство - училище" в залата на Народно читалище "Свети Климент Охридски 1858 г.".
Срещата премина в игри и дискусии в помощ на комуникацията между родители и деца, учители и деца, родители и учители.
Гости на събитието бяха гл. ас. Ивелина Христова, преподавател във ВМФ на Тракийски университет, Дани Найденова - магистър психолог, практика в училищна среда и Красимира Стоянова - психолог, консултант когнитивно поведенческа психология.
Модератор и координатор беше Веселина Симанова - магистър начална педагогика и магистър логопед, представител на Възраждане Стара Загора.
"Възраждане на семейните ценности 2019" започна с полезни срещи, нови запознанства и крачка към добрите резултати.
Информация за предстоящите изяви, форуми и събития в цялата страна може да намирате на сайта на Възраждане и на страницата ни във Фейсбук "Движение Възраждане". Събитията може да следите онлайн, както и да намерите дискусиите от предишните години.
Краят на кампанията за "Възраждане на семейните ценности" ще се състои на 24-ти май 2019г. със среща – концерт пред НДК в София.
©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com