След поредния корупционен скандал, правителството вече има пред себе си само един изход – незабавна оставка и предсрочни избори

Четвърти ден вече гърми скандалът с апартаментите на висши политици от управляващата партия ГЕРБ, а обясненията на уличените, както и тези на цялата обслужваща ги кохорта от платени журналисти, социолози и анализатори, звучат все по-гротескно, абсурдно и обидно за обществото.
    Истината е, че сме свидетели на едно от най-чистите проявления на корупционния модел, олицетворяван от настоящото управление и всякакви опити това да бъде оправдано, ще срещат оттук нататък, все по-голямото отвращение на обществото.
    Какви са фактите!?
    Фирмата строител, дала апартаментите на тройно занижени цени на Цветанов и компания, твърди че никога не е участвала в обществени поръчки и получавала европейско финансиране, за да има мотив да корумпира властта, чрез евтини имоти в луксозните си кооперации. Те били толкова чисти, че нямали нужда от политически покровители. Единствено пропускат да споменат, че през 2017 г. Народното събрание гласува поправки в Закона за устройство на територията (ЗУТ), благодарение на които фирма „Артекс“ успява да реализира знаковия си проект – 34-етажен небостъргач в столичния квартал „Лозенец“, който в момента още се строи. Без тези поправки в закона, реализацията на този проект, би бил невъзможен. Поправките са внесени от депутати от групата на ГЕРБ, чийто председател е Цветанов, и подкрепени с гласуване в зала лично от него. По това време председател на парламента е Цецка Цачева.
    Вторият интересен момент в политико-олигархичната схема между ключови лица на партия ГЕРБ и фирма „Артекс“ е фактът, че само 4 дни преди да купи апартамента си в сградата с буквите на улица "Латинка", Цветан Цветанов е инициирал проверка срещу строителната фирма.
Като председател на комисията по вътрешен ред и сигурност в парламента, той е изпратил до столичния кмет Йорданка Фандъкова писмо, с което иска тя да извърши проверка на "Артекс". 4 дни по-късно той сключва сделката със строителната фирма за 315 кв. м. апартамент и частен ВИП асансьор до него, а проверката потъва в небитието.
Тук ние от Възраждане, задаваме логичния въпрос на компетентните институции. Как се нарича всичко това?
Ако им е трудно да отговорят, ще им кажем. Нарича се корупция, злоупотреба с власт и търговия с влияние. Съставомерни деяния, които засягат поне 20 текста от Наказателния кодекс.
За нас от Възраждане обаче, наказанието на виновните няма да е достатъчно. Ние настояваме за незабавна оставка на престъпното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти и предсрочни избори, веднага!
Пораженията нанесени от 10 годишното управление на партия ГЕРБ (в 6 от които, подкрепяно от партиите в коалиция Обединени патриоти), вече изглеждат толкова големи, че единствено и само една истинска и мащабна политика по дегербефикация на страната (по подобие на денацификацията в Германия, след Втората световна война), може да върне, ако не цялото, то поне част от загубеното доверие на обществото в държавата и институциите. Задача, с която ние от Възраждане се наемаме безусловно, стига суверена да пожелае това.
Моралната присъда вече е произнесена, политическата предстои!

Време ни е за Възраждане!
©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com