Единението е необходимо. Но преди него трябва да дойде здравият разум

Националният празник е най-важният официален празник на една държава. Той се чества тържествено и е на датата, която има изключително значение в историята на страната.
За България това е 3 март - Денят на Освобождението ни от турско робство. Ден, в който всички българи търсим единение помежду си, чувстваме се горди и празнуваме свободата си. Този ден беше вчера.
И в България не се случва нищо по-различно от това в другите страни на такъв един ден.
Апатичните норвежци излизат масово от домовете си, облечени в традиционните си дрехи на техния национален празник. Пеят и танцуват. Внушителна и красива гледка. А какво да говорим примерно за американците? И въобще всяка уважаваща себе си страна празнува.
Всъщност, в България се случва нещо малко различно...
Докато стотици хиляди българи се чувстват горди и празнуват, една шепа инакомислещи ги подиграват по всевъзможни начини и тровят българския дух с наслада и високомерие.
Тези хора, които буквално звучат сякаш мразят българите, но пък смятат себе си за възвишени, интелигентни, умно-красиви, нямат ни-най малка представа от народа си. Не го познават, но пък за сметка на това го презират.
Това не им пречи да обикалят всички телевизии и да са публикувани във всички българоезични американски медии, за да разкажат на простия българин как трябва да избере тях да го управлява, защото е толкова тъп, че няма никакъв друг шанс.
Същите тези, които на националния празник не си затвориха устите и не спестиха жлъчта си на никого, не проявиха капка уважение към сънародниците си, които искат да отпразнуват свободата си, не са ли същите тези, които се борят за толерантност?
Същите тези "толерантни", които нямат равни по агресия. Същите тези, които искат равни права, но само за себе си. Същи тези, които не могат да възприемат нищо различно от собствената си гледна точка. Същите тези, които са 3%, но много искат малоумните селяни от 97-те % да им се кланят и да изпълняват безропотно техните мераци. Май са същите...
Това поведение в деня на националния празник на България е толкова показателно, че е излишно да бъде коментирано.
Единението на народа ни ще бъде трудно, особено когато неговата важност още не е осъзната от едни и е упорито саботирана от други.
Нека всеки оплювал вчера сънародниците си да си помисли - каква е разликата между този, който се е наметнал със знамето и този, който го е подигравал.
Каква е разликата между този, който е излязъл на 3.март да празнува и този, който е излял във фейсбук, че такива са патриоти за 1 ден.
Всички ние сме част от един народ. Единението е необходимо. Но преди него трябва да дойде здравият разум.

53278935 10215636512803109 4930835713819148288 n
53588193 10215636512963113 1097276672824049664 o
©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com