Десислава Георгиева от “Възраждане” : Пожарът на сметището е екологична катастрофа 

 

Кандидатът за кмет на община Пазарджик – Десислава Георгиева отиде на място, за да види отблизо случващото се и да реагира по надлежния ред.

“Дни наред сметището, близо до Капитан Димитриево гори, ресурса на пожарната бяха четири пожарни коли, които безуспешно се опитваха да потушат пламъците. Затова и се наложи извозването на почва, която да изгаси пожара. Вятърът е разнесъл огромно количество дим, прах и сажди към близките села. Хората споделиха, че смогът е бил толкова плътен, че е наподобявало мъгла с остра и задушлива миризма.

Измерването на РИОСВ Пазарджик е показало, че показателите са в нормите си и въздухът не е замърсен, но аз не смятам, че такава миризма е показател за чист въздух. Ако човек стои до сметището, дори за кратък период от време, веднага ще усети, че дишането се затруднява значително.

Когато се запали такова количество отпадъци, екологичната катастрофа е неизбежна, а димът, който хората вдишват, определено  би създал здравословни проблеми”, коментира кандидатът за кмет от “Възраждане” – Десислава Георгиева.

“Възраждане” е с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

Димитър Гюрев: Хиляди клиенти на електроразпределителни дружества без ток повече от денонощие 

Даниел Петров: Няма да позволим да съсипете плодородната българска земя

Петър Петров: Тези сглобки не са в интерес на българските граждани