Част от куриозно разположените близо 500 пътни знака в две села, ще бъдат демонтирани, след запитване от „Възраждане“ към министър

Част от куриозно разположените близо 500 пътни знака в две села, ще бъдат демонтирани, след запитване от „Възраждане“ към министър

„От „Възраждане“ се натъкнахме на следния пътен куриоз. На път III – 8007 в района на селата Узунджово и Александрово, община Хасково, на разстояние по-малко от 2 км. има поставени повече от 115 пътни знака. Особено в едното село е гора от знаци – път с предимство и забранено изпреварването са разположени  един през друг в рамките през 50 метра без видима причина. Знаците са толкова на често, че хората в селата се шегуват, че има повече знаци, отколкото жители. Естествено ние сме сигурни, че зад този знаков апокалипсис стоят икономически интереси, които неприкрито източват финансите на държавата.“, каза народният представител от „Възраждане“ Георги Георгиев от трибуната на НС.

Според министъра на МРРБ Андрей Цеков ситуацията всъщност е още по-интересна, тъй като в 25 километров  участък на път III – 8007 се оказа, че са монтирани 468 знака, които са поставени по проект.

“Съгласувахме това състояние с Пътна полиция към областна дирекция на МВР Хасково, които се оказа, че са дали указания къде да бъдат монтирани и какви знаци. Аргументите им за многото знаци, че в третокласния път има множество пресечки, които трябва да бъдат адекватно обозначени. В резултат на което пътната агенция е изпълнила предписанията на съгласователния орган. Разпоредих да бъде инициирана съвместна проверка на МВР и на АПИ от гледна точка преценка на целесъобразността за монтирането на такъв голям брой знаци, респективно демонтажа на тези, които не са необходими. В случая агенцията е изпълнила предписание на съгласувателния орган и проектът е одобрен в този вид.“, каза министъра на МРРБ Андрей Цеков в отговор на Георги Георгиев.

Абсурдната ситуация с поставените 468 знака, струва на държавата 324 хиляди лева.

“Удовлетворява ме, че ще се демонтират част от знаците, които са разположени безсмислено и ако може да се монтират на други места, където има необходимост за това, защото в област Хасково и в община Хасково като цяло има населени места, където наистина има нужда да бъдат поставени знаци.“, допълни още Георги Георгиев – народен представител от ПГ на “Възраждане” в 49 Народно събрание.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!