Цончо Ганев: Конституционната реформа се случи в кабинета на Пеевски

Цончо Ганев: Конституционната реформа се случи в кабинета на Пеевски

“Правителството на ДПС, ГЕРБ и ПП-ДБ докара държавата до конституционна криза. Нашите юристи в Парламента ги предупреждаваха многократно за всички тези ситуации и, че ще изпаднем в това неловко положение, което се случва сега”, заяви вчера в ефира на БНТ, заместник-председателят на “Възраждане”, Цончо Ганев.

Той посочи още, че от ДПС и ПП-ДБ, най-вече са направили скандалните, недомислени и недалновидни промени в Конституцията и всичко това се е случило в кабинета и под диктовката на Председателя на ДПС. Според заместник-председателят на “Възраждане”, докато тези три формации овладяват основните държавни властови позиции, независимо в какво съотношение, бъдещето на държавата и сигурността на вота са поставени под въпрос.

“Най-важно е да има висока избирателна активност, тогава няма никакво значение, колко е купеният вот, няма да има значение корпоративният вот, няма да има значение и, че държиш като три синджира роби, служителите на администрацията, било то общинска или държавна. Ако имаме избирателна активност, каквато имаме в Европа, в съседна Турция, в Русия, тогава няма никакво значение – нека да купуват ГЕРБ и ДПС, тогава ДПС няма да влезе в Парламента, а ГЕРБ ще са с 10-12 депутати. Нашият растеж се дължи само и единствено на това, че изпълняваме своите обещания. От ГЕРБ и ДПС са ни канили многократно да направим коалиция с тях. Но ние никога няма да предадем своите избиратели”, коментира още темата в ефира на БНТ, заместник – председателят на “Възраждане”,

Актуално

„Възраждане“ дава Манол Пейков на  Прокуратурата за финансови злоупотреби

Кръстьо Врачев: Реализацията на проект “Въча” е крайно необходима

Коста Стоянов от „Възраждане“: Няма да позволим рибарския бранш да бъде унищожен

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!