Цончо Ганев: “Експертите” от коалицията първо ни вкараха в конституционна криза, сега получиха амнезия и лъжат безскрупулно

Цончо Ганев: “Експертите” от коалицията първо ни вкараха в конституционна криза, сега получиха амнезия и лъжат безскрупулно

Странна амнезия обхвана евроатлантиците в Народното събрание и в изпълнителната власт. Приемат се закони, променя се Конституцията и впоследствие се оказва, че никой не помни, кой е предложил и кой е гласувал за одобрение на тези промени. Човекът, който е радетел от години за промени в Конституцията, Христо Иванов от години обяснява на своите избиратели, че промените са изключително важни, но когато стана ясно, че той и хората около него са ни вкарали в конституционна криза, лицето Иванов отказа да признае, че той е една от причините за тази криза“, каза народният представител от „Възраждане“ Цончо Ганев от пленарната трибуна.
Той припомни на избирателите на ПП-ДБ и ГЕРБ, че подписите на Христо Иванов, Атанас Атанасов, Делян Пеевски и Бойко Борисов са тези, които вкараха всички промени в Конституцията.
„Христо Иванов може и да лъже най-безскрупулно в националните  медии, че не помни кой го е направил това безумие с конституционните промени, но ние помним, и знаем къде му фигурира подписа. За това, тази негова амнезия е много нелицеприятна. Нещо повече, още декември беше обявено, че в най-спешен порядък ще бъдат направени промени в Закона за съдебната власт. Такъв закон няма, но лицето Сорос Денков онзи ден в национален ефир обясни, че имало такъв закон, но все още никой не го бил видял, ама той бил много хубав този закон. Това ви е експертизата.“, коментира още Цончо Ганев.
Ганев каза, че и другият лидер в ПП-ДБ – Атанас Атанасов, който също не си спомнял, какви промени е предложил в Конституцията.
„Да му припомня ли – неговият подпис седи под това – хора с двойно гражданство да стават министри, депутати, премиери и всичко, което е важно в тази държава. Но Атанасов също е с амнезия. И да не се крие зад гърба на Пеевски.“, каза още Цончо Ганев.
Той допълни, че Атанасов го гони параноя, че е бил разработван и следен от военно разузнаване.
„На тази смешка, другият служител на украинското правителство – Тагарев, обясни, че това е безумие, че никой не е разработвал Атанасов. Но амнезия обхвана и Кирил Петков или там е по -скоро поредна доза некомпетентност, защото обясняваше в ефир, че Андрей Гюров е готов веднага да стане Министър-председател. Излезе самият Андрей Гюров и каза, че няма такова нещо и никога не е приемал. И че нещо повече, даже по европейските нормативи, законодателни и в същото време правилата на Европейската централна банка, той не може да стане служебен премиер.  След наглата лъжа на Петков, последва и Асен Василев, който пък обвини, че Информационно обслужване правят и организират изборите. Значи или тежка некомпетентност, или тежка лъжа. Асен Василев може да бъде обвинен във всичко друго – схеми, източване на средства, но не и за некомпетентност. Това беше тежка лъжа. Излезе Информационно обслужване в официално становище и казва, че няма такова нещо и че Асен Василев говори, перифразирам, пълни лъжи и глупости.“, коментира Цончо Ганев.
Към днешна дата имаме ситуация, в която промените в Конституцията трябва да бъдат коригирани със закон, за пореден път в преходни и заключителни разпоредби.
„Юридическите „корифеи“ на ПП-ДБ дават ли си сметка, колко са нелепи, какъв професионализъм има при тях, какво са променили, защото ако техните лъжи минават в масовата публика и на тази прослойка от техните избиратели, които им прощават, че седят и пият мазно турско кафе в скута на Пеевски, то в юридическите среди са потресени от това, което лъжат, правят и това, което приеха. И че тези номера не минават в юридическите среди. В момента тази коалиция иска да коригира Конституцията в преходни и заключителни разпоредби. Няма да подкрепим и редакционните поправки, защото ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС трябва да си изпият горчивата чаша. Дали е мазно турско кафе, не знам, но трябва да си изпият чашата, защото ни вкараха в тежка ситуация, в тежка конституционна криза.“, каза в заключение Цончо Ганев.

Актуално

Деян Николов: Сглобката  продават позиции в общинските дружества, купуват общински съветници, ДАНС и Прокуратурата трябва да се самосезират

Костадин Костадинов: България вече е фактор – в Европарламента се формира нова група, а „Възраждане“ е инициатор

Георги Георгиев: Ще осигурим навременна и адекватна помощ на хората с увреждания с нови изменения в закона

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!