Цончо Ганев : Вие сте всеядни политици и нямате никакъв проблем за коалиция

Цончо Ганев : Вие сте всеядни политици и нямате никакъв проблем за коалиция

Днес в Народното събрание се обсъжда желанието на управляващата сглобка да премахне от управлението на Комисията за службите за сигурност народният представител от “Възраждане”, Николай Дренчев, само заради политическата му принадлежност, което е в пълно противоречие с Правилника и демократичните принципи за работа на Народното събрание.

Отношение по въпроса взе Цончо Ганев, който заяви от парламентарната трибуна, че от ГЕРБ твърдо са заявили, че няма да допуснат политическа лустрация на свои членове, но в същото време всички членове на партията ще гласуват “за” политическата лустрация, спрямо “Възраждане” и Николай Дренчев.

“Ще направите политическа лустрация на народен представител, само защото е член на “Възраждане”, на български офицер от резерва и вие го обвинявате, че той е политически свързан с “Възраждане” и това автоматично значи, че трябва да бъде махнат от поста, който обсъждаме, начело на комисията. Абсолютна политическа лустрация. Не личността, не квалификацията, не нещо друго, само защото е от “Възраждане”. Това е първото ви лицемерие, второто е, че вие говорите за нуждата от компромиси, нужда, която аз винаги съм приемал, вие сте всеядни политически и нямате никакъв проблем за коалиция. Същото наблюдаваме и в така наречената “демократична ниша” на ДБ и ПП. Те са изтъкани от компромиси, те са готови на всичко и доказаха, че са готови на всичко, на какъвто и да е компромис, за да може персонално да заемат постове. И ги знаем тук всичките, на първия ред и тяхното желание за постове”, заяви от трибуната на Народното събрание, Цончо Ганев от “Възраждане”.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!