Какви мерки е взела Община Габрово за регулиране на паркирането извън синята зона

Граждани подадоха сигнал до Възраждане Габрово с молба да се даде гласност на проблема с паркирането в зонитe, гранични на синята зона в града.

Липсата на буферни паркинги в града и желанието на някои граждани да избегнат платения престой в Синя зона води до пренасищане с коли в граничните райони.

Те са паркирани по всевъзможен начин и навсякъде, което затруднява движението на пешеходци и ползването на парко-места от живущите в засегнатите райони.

След направен оглед на засегнатите зони, представителите на Възраждане  Габрово установиха, че най-сериозно този проблем се отразява на живущите на улиците:

“Чардафон”, “Св.Св. Кирил и Методий” и “Марин Дринов”, където струпването на паркирани автомобили е в пъти по-голямо от периода преди въвеждането на Синя зона.

Разбира се, за сметка на претоварените съседни райони, районът на  синята зона е празен.

Възраждане Габрово изпрати запитване до Община Габрово с въпроси, които да изяснят: Какви са мерките, предприети за разрешаване на ситуацията?

Ние от Възраждане Габрово смятаме, че за да се намерят решения на подобни проблеми, касаещи много обществени групи, е необходимо да се сформират работни групи от експерти и граждани, които заедно да обсъдят създалата се ситуация, да дадат мнения и да открият възможните решения, така че за всички да се разреши благоприятно настоящата ситуация.

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com