Николай Георгиев от Възраждане със сигнал към прокуратурата за обществена поръчка

Николай Георгиев, общински съветник от Възраждане в Харманли, сигнализира Районна прокуратура Харманли за нередности в обществена поръчка по ЗОП с „предмет“ доставка и монтаж на климатици в Община Харманли. По обществената поръчка е дадена обява за събиране на оферти, според действащото законодателство. Събрани са три такива от фирмите: „Катрина Смарт 8“  ООД, „Термоклима 99 “ЕООД  и „Техноклима“ ООД.

            Обществената поръчка е спечелена от фирма „Техноклима“ ООД, в която е съдружник Ангелина Тървалиева, майка на Динко Тървалиев – председател на групата на общинските съветници на ГЕРБ Харманли.

            Предвид фамилната обвързаност е налице конфликт на интереси, което е и повод общинският съветник на Възраждане в Харманли – Николай Георгиев да сезира Районна прокуратура Харманли.

            След направена проверка от Районна прокуратура документите са изпратени в Специализираната прокуратура, тъй като изложените доводи в сигнала на Николай Георгиев касаят нарушения на служебни задължения, евентуално извършени от кмета на Община Харманли. Съобразно разпоредбите по чл. 411а, ал.1, т.4, б, от НПК делата за престъпления по чл. 282 от НК, извършени от кметове и зам.кметове на общини, кметове и зам.кметове на райони и председатели на общински съвети, са от компетентността на Специализираната прокуратура – град София.

            В резултат на това документите са изпратени до Специализираната прокуратура. По случая е започнала и проверка от  Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

            Освен това друият съдружник в „Техноклима“ ООД е Димчо Налбантов. Той  е първи братовчед на Маргарита Тървалиева, началник отдел Култура и образование в Община Харманли и съпруга на Динко Тървалиев – председател на групата на общинските съветници на ГЕРБ Харманли.

 

 

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com