Възраждане: „Стратегията за детето“ е престъпен документ и няма място в България

Възраждане застава категорично против „Стратегията за детето“, която управляващите от ГЕРБ и Обединени патриоти ни готвят, под една или друга форма.

Ние сме едни от първите, които заявиха становището си още в началото на м. февруари, 2019 г. и убедеността ни срещу този документ се затвърждава, все повече.

Аргументите ни за това са следните:

Днес, управляващата ни престъпна група, наречена управляващо мнозинство, след поредица отмятания и тактически маньоври, имащи за цел да притъпят общественото съзнание, отново поставя въпроса за пренаписването и приемането й.

Това е добре позната социално-инженерна стратегия, целяща омаломощаване на гражданското общество, притъпяване на вниманието и чувствителността му и изчерпване на ресурса му за съпротива.

Напомняме, че всеки политически субект има право да управлява само в рамките на изборния си мандат. Управляващата ни провалена, некомпетентна и корумпирана коалиция ГЕРБ/ОП, няма право – нито морално, нито политическо, да приема визионерски стратегии, надхвърлящи обсега на мандата й. Още по-малко, имат право да правят това странни „неправителствени“ организации с неясно финансиране и съмнителни зависимости.

Дългосрочната стратегия, чертаеща пътя за привнасяне на антисемейни, антихуманни, доказано провалени, противни на българските традиции и морал и строго осъждани в собствените им страни социални дейности и практики – ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯНА!

Протестите трябва да продължат!

Протестите трябва да продължат, въпреки, че статуквото ще усили опитите си да раздели протестиращите, да говори от тяхно име, да овладее ръководствата им. Отново е впрегнат огромен финансов и човешки /грантаджийски/ ресурс за прокарване на „стратегията“. Истината е, че по същество, тя представлява Истанбулската конвенция под друга форма.

Нека да бъде ясно едно – задействането на тази финансово-политическа машина, имаща за цел прокарването на Стратегията, не притеснява активистите на Възраждане, много от които са „ветерани“ в борбата срещу всякакви законодателни инициативи, посягащи към децата ни. Ние участвахме, и бяхме едни от първите в протестите за спирането през 2011 г. на „Закона за детето“, поднесен ни от първото правителство на настоящия премиер и „Закона за образованието“, спрян пак тогава и приет по-късно, след значителни отстъпки.

Възраждане уважава истинското гражданско общество и си партнира с него. Самото Възраждане е създадено не от политици, а от граждани и активисти на граждански сдружения. Активистите на Възраждане участват в „гражданските“ протести срещу Стратегията и помагат при организацията им в десетки населени места, в цялата страна.

Тук обаче, трябва да си кажем и една горчива истина, която доста от лидерите на протестите отказват да признаят – гражданското общество няма инициативата! То може да реагира само постфактум. Нужно е политическо представителство и политическо острие на протестните искания. Само тогава тази енергия ще бъде оползотворена и канализирана целесъобразно.

Позиционирането и определянето на протеста като граждански и неполитически е несъстоятелно и представлява инструмент за разделение, противопоставяне и прокарване на социалноинженерният им дневен ред. Всеки от нас е и дете, и родител, и гражданин, и всеки има политически пристрастия. Крайната цел на гражданските протести е завой в провежданата политика. Но до политическото кормило могат да достигнат само политически субекти.

Възраждане декларира подкрепата си за протестите против антидетската стратегия. Възраждане застава с името си и знамената си зад протестите в цялата страна! Възраждане би се радвало да чуе от който и да е друг опозиционен политически субект, същата категоричност при отхвърлянето на тези политики.

Добрата новина е, че политическият инструмент за разсичане на възела го има и той се нарича ВЪЗРАЖДАНЕ.

Възраждане е партията, която се обявява категорично за ревизия на антидетското социално инженерство. Възраждане е партията, която прокламира остър завой в провежданите политики, като поставя в центъра на вниманието си българското семейство. Възраждане е партията, която ще сложи намордник на социалноинженерните НПО-та финансирани отвън.

Възраждане – само ние можем!Пресконференция на Движение „Възраждане“, „Асоциация за домашно образование“ (АДО) и Сдружение „Многодетни български майки“ на 13 февруари 2019 г. по повод „Национална стратегия за детето 2019-2030 г.“ (56 мин.):

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com