Възраждане за едно българско село

Ние от Възраждане обичаме българското село и със собствени сили и средства помагаме то да остане място, което пази най-истинските български традиции, чест и култура.

През юли 2020 г. обединихме представители на Възраждане - Варна, Добрич, Балчик, Бургас, Генерал Тошево и заедно облагородихме парка на с. Писарево, община Нови Пазар.

Почистихме местността около паметника в селото, получихме нови рани и белези, но заедно направихме още едно кътче от Родината ни по-чисто и по-красиво. Заварихме джунгла, забрава и плесен, но след нас се роди Надежда...

Какво намерихме, когато пристигнахме и какво оставихме след като си тръгнахме от селото, може да видите ТУК.

Посетихме и каменната църква на селото, която е построена 1914 г., за да поднесем подаръка си – икона. На втория етаж на храма открихме ценни находки, които трябва спешно да се реставрират, иначе ще са загубени за поколенията след нас.

hram 1
Свързахме се с отец Андрей, духовникът на храма. Той се съгласи да даде необходимото писмено съгласие за изнасянето на иконите, но и ни уведоми, че не разполага с финансов ресурс, за да ги реставрира.

hram 2
С помощта на възрожденци и на българи, загрижени за културното ни наследство, открихме реставратор и почти сме набавили ресурса, за да подпомогнем храма в реставрацията. Иконите вече са при реставратора, който работи по тяхното възстановяване.

hram 3
Ние сме съвременни възрожденци и заявяваме с пълна увереност, че заедно можем всичко!

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com