Николай Дренчев: ГЕРБ и Фандъкова нанесоха на София повече поражения, отколкото по време на война

Кандидатът на Възраждане за кметския стол в София на Местни избори 2019 г. – Николай Дренчев, направи своеобразна ретроспекция на управлението в София за последните 14 години, откакто същото е в ръцете на партия ГЕРБ и нейните кметове.

Той припомни, че когато правим оценка на изминалите 10 години, в които Йорданка Фандъкова е начело на столицата, същата не може да изключи и предходните 4, в които кмет на Столична община беше Бойко Борисов, а Фандъкова беше негов заместник, с ресор „Образование и култура”.

Мнозина забравят, че Йорданка Фандъкова не е в Столична община от 10 години, а от 14. Когато правят оценка за управлението й, медиите и угодните коментатори, удобно забравят четирите години, когато същата беше заместник на Борисов, отговаряща за образованието.

Следва да им бъде напомнено например, че батакът с детските градини започна именно тогава.

Автоматизираната компютърна система за записване на децата в детските градини беше въведена именно под нейно ръководство през 2008 г. и се срина още в първия ден от въвеждането си.

Тогава, ако си спомняте, тя подаде оставка по тази причина, но Борисов не я прие. По-лошото е, че въпросната система до ден днешен не работи, както трябва и всяка година има оплаквания от нея, когато дойде времето за записване. Дали е некадърност само, дали става дума и за корупция, не знам, но това трови живота на софиянци и е време да има отговорни.

Дренчев припомни и за проблема със снегопочистването, който всяка зима се превръща в една от основните драми за жителите и гостите на столицата.

Не мога да разбера следното, защо при толкова добре развити вече технологии, можещи да предсказват времето не до дни, а до часове и минути, всяка година снегът ни изненадва, а след първото му падане, животът в столицата блокира. Защо се използват възможно най-евтините и некачествени смеси за почистване, които разрушават пътната настилка и след две зими софийските улици отново са за ремонт?

Отговорът е прост, защото едни и същи собственици стоят както зад почистващите фирми, така и зад пътностроителните, които печелят поръчките за ремонти след това.

Перфектна корупционна система от затворен тип. Разрушавам и строя отново разрушеното от мен. С любезното съдействие на Йорданка Фандъкова, разбира се.

И добави: „Впрочем, когато говорим за пътищата в София и корупцията, знаете ли кой е най-ветровитият и несигурен пост в Столична община – този на зам.-кмета по транспорта.

За последните 10 години, тази длъжност са я напуснали цели трима зам.-ове.

Първи беше Велизар Стоилов. Той подаде оставка заради отдаване на линии от градския транспорт на частни компании. На частни компании! Представяте ли си!? И все близки до ГЕРБ, разбира се.

Ами Любомир Христов, помните ли тази фамозна фигура. И той напусна заради корупция, около една обществена поръчка.

За Евгени Крусев няма какво повече да говорим, нещата там са ясни. Много често, когато става дума за безкрайните ремонти на улиците в София, мнозина са склонни да говорят само за безобразията около „Графа”, но не са само те. Какво да кажем за продължилия една година ремонт на „Дондуков”… Там безобразията бяха още по-големи и от тези по „Граф Игнатиев”, но минаха някак межди капките, защото ремонтираната отсечка не беше в центъра на София.

В завършек, кандидатът на Възраждане сподели и информация относно многократно увеличеният брой на хората със респираторни заболявания в София вследствие на мръсния въздух в София, особено през зимните месеци.

Приятели, заради мръсния въздух в София отново се завърнаха познати от близкото минало болести, които си мислехме, че са безвъзвратно останали в историята. Като туберколозата, например. Появиха се случаи на 2-3 годишни дечица с астма…

На какво прилича това!?

Тук вече не говорим само за безхаберие и некадърност, това е престъпление!

За 14 години управление на ГЕРБ, Борисов и Фандъкова, софиянци дадоха повече жертви, отколкото през Втората световна война. А това е престъпление, за което няма давност. Лично ще имам грижата за това!

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com